Martin Buday ukořistil titul těžké váhy! V dalším zápase se porve o smlouvu s UFC

Martin Buday to dokázal! Po vítězství nad Kamilem Mindou se stal šampionem OKTAGONU a nyní si jde houževnatě pro kontrakt s UFC.

Uběhly už téměř dva roky, co se Martin Buday (8-1) naposledy představil v kleci a vychutnal si blahý pocit vítězství. Po dlouhé pauze naskočil slovenský obr hned do titulového zápasu o pás šampiona těžké váhy organizace OKTAGON MMA, ve kterém se střetnul s obávaným Kamilem Mindou.

Zápas dvou těžkotonážních borců se vyvíjel poměrně velmi opatrně, kdy byl daleko aktivnější právě polský King Kong, který od začátku vyvíjel větší tlak, a také dokázal Badyho přesněji trefovat. Ve druhém kole však Buday vyslal velmi tvrdou pravou, po které se Minda ihned skácel k zemi a bylo vymalováno. Zástupce SFG tak zvítězil na TKO a stal se novým šampionem těžké divize.

Martinovi se evidentně dost ulevilo, jelikož díky tomuto cennému vítězství je i nadále ve hře o kontrakt s nejlepší ligou světa UFC, o který bude bojovat na podzim na prestižním turnaji Dana White’s Contender Series.

„Tlak jsem si během zápasu vůbec nepřipouštěl. Psychicky jsem na tom byl dobře, jelikož mi během přípravy velmi pomáhal můj mentální kouč, se kterým budu spolupracovat i v budoucnu,“ řekl Buday na tiskové konferenci.