Jeden M(a)cDonald už odešel do Bellatoru, nyní čeká debut toho dalšího. Michael McDonald se letos rozešel s UFC po více než pětileté spolupráci a jeho odchod nebyl nijak poklidný. Již v březnu uvedl, že odchází z důvodu, že s ním organizace jednala bez úcty.

Za pár dní ho čeká debut na akci Bellator 191 (15. prosince v Newcastlu), kde bude jeho soupeřem v hlavním taháku Peter Ligier. Jednání s novou společností si McDonald hodně pochvaluje, jak potvrdil v rozhovoru pro MMA Fighting.

„Už od první spolupráce s Bellatorem mi dali najevo, že mi věří a jsou ochotní to dokázat. Toho si hodně vážím. Věřili mi a byli ochotní mi dát to, co UFC ne. Necítím tlak, že jim musím ukazovat, že jsem dobrý a že udělali dobře, když mě podepsali.“

McDonald se snažil hlavně narážet na systém, který se mu v UFC nepozdává. Je to podle jeho názoru systém, jenž vás přímo nutí si v kleci počínat tak, abyste získali pozápasový bonus. Pokud nejste velkým jménem, tak bez bonusů to údajně není žádný med.

„Když vyhrajete a získáte bonus, máte se dobře. Když ho nezískáte, hladovíte. Spousta kluků v UFC to takhle má, a to není moc příjemná pozice. Tady v Bellatoru to tak není a z toho mám velkou radost. Bonusový systém se tu neuplatňuje a díky tomu může být základní plat o něco lepší.

V UFC používají bonusy proti vám – jako kdyby vám dali pistoli k hlavě. Řeknou vám: ‚Nechceme ti zlepšit smlouvu, protože tvůj poslední boj byl takový a takový.‘ Nebo třeba tohle: ‚Musíš jen získat nějaké bonusy a když se ti to podaří, tak se budeš mít fajn.'“

McDonald vyloženě přiznává, že přechod z UFC do Bellatoru byl spíše obchodním rozhodnutím. Chtěl finanční stabilitu, kterou podle svého vyjádření nemohl v UFC získat. Přitom dlouhou dobu razil teorii, že na penězích tolik nezáleží, než došel do bodu, jak chce řešit budoucnost své rodiny.

„Pořád mám v sobě hrdost bojovníka, ale přechod z UFC byl určitě obchodní rozhodnutí. V Bellatoru je skvělá konkurence, takže nechci, aby to teď vyznělo jako urážka, ale jedni z nejlepších bojovníků na světě jsou v UFC.“

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here