McGREGOR VS DIAZ 2 – PROTI VŠEM!!!

Conore není to dobrý nápad! Nedělej to! Je brzo! Tak alespoň v jiné váze..
Ne, ne a ne…
Já ten zápas prostě chci a nic jiného mě nezajímá!

conor

Tak asi takhle vypadala debata v bytě, který si Conor pronajal v LA a přesně takhle ji popisuje DW za účasti, Lorenza F. a trenéra Conora Johna Kavanagha.

„Conor ten zápas chtěl a protože udělal naprosto vše co jsme předtím po něm chtěli my. Bral zápasy na poslední chvíli a zápasil s kýmkoliv a kdekoliv, tak ten zápas také dostane.
Zároveň jsme se s Conorem domluvili, že ať už zápas s Natem dopadne jakkoliv, tak jeho další duel bude obhajoba proti vítězi duelu Aldo vs. Edgar. Což je v tuto chvíli utkání o prozatímního šampióna.“

aldo

Reakce Diaze? Nenechala na sebe nijak dlouho čekat a v podcastu Chaela Sonnena to Nate docela rozpálil.
„Moc dobře vím, že počítali s tím, že s ním prohraju na UFC 196. Proč myslíte, že tam byl GSP? Chtěli mě porazit. Conor i UFC a zároveň věděli, že jsem jednak nejlepší jméno co vydělá nejvíc peněz a taky to, že netrénuji, ale poflakuji se s kámošem na lodi.
Následně chtěli oznámit návrat GSP a jeho zápas s Conorem. GSP si hraje na šampióna, ale chce zápasit s tímhle mrňavým Irem, držet ho na zemi a shrábnout svoje prachy.
Ovšem já jsem jim do toho zasadil pořádnou ránu.
Ani já jsem nechtěl zápasit v téhle váze. Nic pro mě neznamená. Je to váha mého bráchy Nicka. Jakmile bude zápasit, tak odsuď vypadnu! Nejsou tu žádná zajímavá jména, jen brácha, GSP a R.Lawler.
Takže já ho zbiju podruhé, shrábnu prachy a půjdu zpátky do 70kg. Ale jestli se chce GSP pořád vrátit, tak by měl první mluvit se mnou, nebo s bráchou!“

diaz

Co my na to?
Zapadá to do sebe a to tak, že hodně.
Návrat GSP je velká věc. Asi větší než samotné UFC 200. Conor moc dobře ví, že právě jeho první zápas po návratu bude ten nejvýdělečnější možný a že zápas s takovou legendou moc chce. I Renzo Gracie u kterého se GSP také připravuje se v pondělním rozhovoru prořekl, že je jasné, že GSP se ještě letos vrátí.

Samozřejmě do úvahy připadá pouze váha 77kg a s největší pravděpodobností první turnaj v NY. Takový turnaj by byl bezpochyby tou největší událostí v dějinách UFC. Conor to ví a věděl to již v březnu. Je to fanatik a miluje peníze a tučné šeky. Moc dobře si spočítal, že právě odveta s Diazem, kterou potřebuje vyhrát ho posadí znovu do sedla. Zároveň má raněnou pýchu a to je možná ta nejhorší kombinace.
Co je jasné, že svou zem za pár měsíců nezmění, že nenaroste a že se jen těžko lépe připraví, než byl na UFC 196. Možná vydrží s fýzou o kousek déle, ale jinak toho moc změnit nemůže. Naopak Diaz může zlepšit spoustu věcí a dá se očekávat, že své momentum nebude chtít nijak ztratit.
Momentálně si těžko představit strategii, která bude pro Conora taková, aby vedla k úspěchu.

Tak či onak zápas s Diazem chtějí vidět a budou se dívat i ti, kteří jej kritizují. Stejně tak Aldo vs Edgar 2 dává smysl, byť prozatimní titul je asi zbytečný a má jen zavřít hubu oběma borcům amožná i některým fanouškům. Aby totiž současný šampión startoval na stejném turnaji v jiné váze je přitažené za vlasy.
Je to však UFC a Conor, kdo rozhoduje a ti jdou ruku v ruce naproti příběhu a penězům. A ruku na srdce. Kdo z nás by to udělal jinak?

A další zápasy na UFC 200?
Hendricks vs Gastelum
Velasquez vs Brown
Joe Lauzon vs Diego Sanchez
Takanori Gomi vs Jim Miller

p.s. Jon Jones je ve vězení za to, že se předváděl se sporťákem a ještě pak nadával policistovi do prasat. Ten kluk si nedá pokoj. Dva dny v chládku nejsou to nejhorší. Je klidně možné, že soudu dojde trpělivost a Jon bude mít po zápase. Vše budeme sledovat…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here