Mikulášek o zápase s Robertsenem: Je to kvalitní soupeř. Chci zjistit, jestli na to opravdu mám

Václav Mikulášek hodlá odčinit svou poslední porážku s Karlosem Vémolou a vrátit se zpět na vítěznou vlnu. K tomu ovšem potřebuje zdolat norského strážce zákona, který se na československé půdě nedávno ukázal ve velmi slušné formě.

Baba Jaga v minulém roce nestačil ve vyhroceném zápase Karlosu Vémolovi, kterému podlehl už po dvou minutách prvního kola. Podle Mikuláška ho tehdy dostal obrovský tlak toho zápasu, což jej nakonec zlomilo psychicky. Nyní se ale cítí mentálně daleko silnější a věří, že mu tato zkušenost může v zápase s Robertsenem značně pomoct.

Před zápasem s Karlosem bych chtěl mít tuhle hlavu, kterou mám teď,“ prozradil Mikulášek v LIVE TALKU s Betty. „Momentálně se cítím v každém aspektu boje mnohem lépe. Cítím se silnější, dokážu rychleji a tvrději udeřit, dokážu i vstávat nebo dokonce utáhnout lidi, o kterých bych si myslel, že bych je nikdy na nic neutáhnul.“

Už 1. května čeká bohumínského rodáka těžký zápas s Thomasem Robertsenem, který proti Vémolovi předvedl velmi působivý výkon. Tento zápas si ale Mikulášek vybral záměrně a s plným vědomím, aby otestoval své kvality proti těžkému oponentovi.

Robertsen je kvalitní soupeř a jediný důvod, proč jsem to vzal, je zjistit, jestli na to opravdu mám a nebo jestli se mám na to vysrat,“ řekl Mikulášek.

Mikulášek a Robertsen prohráli většinu svých zápasů na submisi, a tak je pravděpodobné, že by oba dva mohli zvolit taktiku v postoji, v což doufá i Vašek.

„Myslím si, že Robertsen neumí moc házet v prostoru, vždycky se snaží natlačit na klec, kde se snaží passovat a chytat háčky. Byl bych rád, kdyby to se mnou zkusil třeba v postoji,“ dodal Baba Jaga.