Miroslav Brož: Vracím se s maximální pokorou a slušností (INTERVIEW)

Už tento víkend, 25.2.2023, se uskuteční druhý turnaj nové organizace FABRIQ MMA. Jeho součástí bude také český fighter Miroslav Brož. V měření sil, které slibuje pořádnou přestřelku, bude jeho soupeřem Denis Farkaš. Co „Míra“ řekl v aktuálním rozhovoru?

Jak se těšíš zpět do akce? 

Strašně moc, v prosinci jsem měl zápas, pak mě trápilo zranění. Ale teď cítím, že jsem tak na devadesát procent zdravý. Možná by to ještě nějaký čas na úplné doléčení chtělo, ale jsem idiot, znáte mě (smích), chci se rvát, takže těch devadesát musí stačit. Těším se taky z toho, že zápas bude na Slovensku. Mám tam spoustu fanoušků, kteří mi píšou a přijdou se na mě podívat. Už aby to bylo. 

Jak hodnotíš soupeře, co od něj očekáváš? 

Denis Farkaš je nevyzpytatelný, má vynikající postoj a trénuje u těch nejlepších na Slovensku. Jsem si jistý, že Attila ho skvěle připraví. Je to skoro short notice, takže se na soupeře nelze až tak dobře připravit, ale jeho styl mi určitě bude vyhovovat. Od zápasu očekávám přestřelku v postoji, jak to mám rád.

Jak došlo k tomu, že budeš zápasit na Fabriq MMA? 

Měl jsem mít zápas na KSW v Liberci, podepsal jsem ale smlouvu s Oktagonem, takže KSW už mi zápas nedalo. Domluvili jsme se s Ondrou na tom, že začnu na Fabriqu, takže jdeme do toho. 

Jaké máš plány pro letošní sezonu? 

Letos bych chtěl udělat co nejvíc zápasů, předvádět atraktivní výkony a divácky zajímavé přestřelky. Co se týče tréninku, pracuju na takedownech a ground and pound, snažím se o větší komplexnost. Rád bych se představil v O2 aréně a taky na Štvanici, protože Prahu mám nejradši a mám tady nejvíc fanoušků. Právě pro ně chci dělat ty zápasy, proto jsem se vrátil. Do Oktagonu mě to táhlo a těším se na návrat! 

Ve welteru bude probíhat Gamechanger. Zajímal ses o místo v něm? 

Odešel jsem z Oktagonu a jsem moc rád, že jsem se teď mohl vrátit. Vracím se s maximální pokorou a slušností a proto jsem se o Gamechanger ani nezajímal. Vyjednávání o mém návratu proběhlo s Ondrou a Palem na maximálně profesionální úrovni a jsem za to vděčný. Sám cítím, že nejsem v pozici, abych si diktoval podmínky nebo se někam vnucoval. Kdyby mi to místo nabídli, asi bych ho ani nepřijal, protože cítím, že si ho nezasloužím. Musím začít na chvostu a znovu si vydobýt své místo na Slunci, probojovat se tam, kde jsem byl a ideálně ještě výš. Proto chci udělat znovu dobré a atraktivní zápasy, prosadit se a ukázat, že na to mám. 

Kdy tě uvidíme tedy znovu na půdě Oktagonu? 

V přípravě jsem pořád, jen ji vždy před zápasem zintenzivním, takže jsem připravený naskočit prakticky ihned. Jednáme o Liberci i O2 aréně a jak jsem říkal, moc rád bych chtěl i tu Štvanici. Praha je pro mě domov, mám tady své srdce a Štvanice i O2 arena pro mě jako bojovníka obrovsky moc znamená. 

Zajímá tě tam nějaké konkrétní jméno? 

Jak jsem říkal, jsem na chvostu žebříčku a musím se postupně a pokorně propracovat směrem nahoru. O žádné jméno si konkrétně říkat nebudu. Welterová divize je ale nabitá skvělými jmény, tam prostě člověk nemůže sáhnout vedle. Pokud bychom se bavili o tom, kdo by měl zajímal v budoucnu, tak zajímavé jméno je pro mě Robo Pukač nebo Christian Eckerlin. 

Co odveta s Jungwirthem, byl bys pro? 

Zápas byl tak vyrovnaný a skvělý, že mohl vyhrát kdokoliv. Christian je velký sympaťák a skvělý bojovník. Tehdy jsem si ho vybral jako ideálního protivníka, abych mohl ukázat svou novou tvář a styl boje a vyšlo to. Udělali jsme skvělou přestřelku a dodnes myslím, že to byl jeden z fanoušky nejoblíbenějších zápasů. Pokud by Oktagon chtěl odvetu, určitě bych se o tom pobavil. 

Photo credits: OKTAGON MMA, interview by OS,PR+CO