Zatímco před týdnem mluvil Dana White o podvečerním vážení jako o možnosti vrátit věci zpět tam, kde byly, po UFC 225 to již bere jako hotovou záležitost. Ranní vážení podle jeho slov zmizí.

Zajímavostí je, že White hovořil o situaci, kdy mluvil s velkou spoustou bojovníků a většina chce podle něj vrátit starý systém. Nicméně na sociálních sítích se to jenom hemží nesouhlasem od zmíněných bojovníků. Do toho se nyní zapojil i Al Iaquinta, který se zničehonic objevil v hlavním taháku bláznivé karty UFC 223 a v srpnu by ho měl čekat Justin Gaethje.

„Jeho vnímání reality je pryč a teď bude ohrožovat naše zdraví. Proč se tedy vlastně předtím posouvalo vážení? On chce vzrušující zápasy, ale jak toho docílit? Dát bojovníkům více času na zotavení, ne? Navíc je to pro nás přínosné, protože je to zdravé. Přestože je to ale pro bojovníky zdravé, tak to posune na večerní čas, neboť se bavil s milionem bojovníků? Já teda neviděl jediného, kdo by to chtěl večer. Teď to prostě vypadá tak, že s ním uděláte rozhovor, ale není to o pravdě, jako spíš o jeho agendě. Takže já se budu vážit dopoledne.“

Dana White ale přesto řekl, že se o tom nebude debatovat a hodlá to vrátit zpátky co nejdříve. Iaquinta se toho opravdu nebojí. Svého času při rozhovoru pro tradiční pondělní MMA Hour toho řekl na prezidenta UFC mnohem víc.

„Lorenzo Fertita ho kontroloval, ale teď když už tady není, tak si může říkat, co chce. Nikdo ho nedrží zkrátka. Posuneš zase vážení? Jaké bojovníky jsi zpovídal? Řekl: ‚Máme 550 bojovníků na soupisce, dělali jsme se s nimi víc rozhovorů než vy.‘ To si nemyslím, protože já nemluvil se žádným bojovníkem, se kterým by rozebíral návrat vážení na večerní čas. Je to celé o něm.

Mně je to fuk, já to prostě řeknu. 50 procent lidí to nevidí a 50 procent lidí se to bojí říct. Ničí to úplně všechno. Jako například zápas s Justinem Gaethjem – tady by se nemělo váhat. Mělo by se to dohodnout, ne? To je zápas, který chcete vidět – já ho chci vidět. Každý chce být součástí. Nedělej rozhovor ve stylu: ‚Ne, to se nestane.‘ Prostě to zařiď, seš promotér. To je tvoje práce.“

Al Iaquinta zachází se svým vyjádřením tak daleko, že podle něj to může být poslední kapka v celkem napjatém vztahu mezi UFC a bojovníky. Nejedná se v žádném případě o výkřik do tmy, jelikož Iaquinta je členem Project Spearhead, který založila Leslie Smith ve snaze sjednotit všechny bojovníky MMA. Do budoucna by se tato vytvářející se asociace měla starat o své členy po stránce zdraví, právní pomoci při podpisu kontraktů a spousty dalšího. Díky jakési unii bojovníků by tedy zněl z jedné strany jeden sjednocený hlas. Je tedy možné, že Whiteova snaha vrátit vážení zpátky vyvolá poměrně hlasitou reakci.

1 komentář

  1. Matt Immortal Brown se na twitru vyjadřoval taky, stejnej názor, hlavně kvůli hydrataci… White je zmrd, vidí jenom prachy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here