OKTAGON přichází o krále polotíhy. Pešta má nové angažmá

Již delší dobu se spekulovalo o dalších krocích aktuálního šampiona polotěžké váhy OKTAGONU Viktora Pešty. Nyní je konečně jasno. 

Sám příbramský rodák se koncem roku netajil, že má na stole hned několik zahraničních nabídek, ani touhou, znovu se podívat jako zápasník do zahraničí, především pak do Ameriky. 

“Nabídku na smlouvu zvažoval dlouhé měsíce, ve všem jsme mu vyšli vstříc, ale nakonec se rozhodl pro PFL,” informoval promotér OKTAGONU Ondřej Novotný. 

Kolem jednatřicetiletého bojovníka v posledních týdnech kroužil Bellator, KSW i PFL. Podle informací Fight Club News se Viktor rozhodl pro PFL. Tato volba byla také favorizována fanoušky a dalšími sportovními weby. Professional Fighters League působí ve Spojených státech, kde Viktor trénuje. Zároveň by právě v PFL mohl zabojovat o pohádkovou výhru jednoho milionu dolarů, o kterou soupeří bojovníci po celou sezonu stylem vyřazovacích bojů. Na samotné vyjádření Viktora Pešty zatím čekáme. 

Pešta se naposledy představil na OKTAGONU 28 v září v Praze, kde v titulovém zápase porazil Stephana Pütze, když duel po třetím kole zastavil rozhodčí pro Pützovo zranění. Trůn pro krále polotěžké váhy tak bude uvolněný.