OKTAGON VYBÍRÁ PENÍZE PRO UKRAJINU, NA SVÉ PLATFORMĚ POŘÁDÁ BENEFIČNÍ KONCERT

Nově nastalá válečná situace ovlivňuje i svět sportu. Vedle předních českých fotbalových klubů se k aktuálním nepříjemnostem na východě Evropy vyjádřila i největší tuzemská organizace smíšených bojových umění OKTAGON MMA. Na podporu Ukrajiny pořádá speciální sbírku i koncert. 

“Válka je zločin a ten, kdo ji má na svědomí, je prachsprostý zločinec. V tuto chvíli umíme pomoci pouze finančně a věříme, že v rámci svých možností to udělá každý z vás. Máme šanci ukázat, že jsme lepší než politici a narozdíl od nich dokážeme jednat rychle. Ukrajino, jsme tu pro vás. Ukrajino, stojíme za vámi. Držíme vám palce,” vyjádřil se směrem k válečnému konfliktu během turnaje OKTAGON 31 přímo v kleci jeho promotér Ondřej Novotný, zatímco se O2 arena zbarvila do ukrajinských národních barev, modré a žluté. 

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na podporu ukrajinského boje s Ruskem OKTAGON následně spustil prodej limitované edice triček, jejíž plný výtěžek poputuje právě tam, kde je to nejvíce potřeba. Objednat a podpořit Ukrajinu mohou zájemci zde

Podpořit Ukrajinu plánuje také Matouš Rajmont, promotér každoroční prosincové akce Box v Lucerně. A právě tam se 9. března uskuteční benefiční koncert, jehož výtěžek poputuje směrem na Ukrajinu. 

Celý přenos z Velkého sálu v Lucerně živě odvysílá platforma OKTAGON.tv, která v prosinci přenášela mimo jiné právě Rajmontův turnaj v boxu. Streamován bude koncert i na webu Seznam Zprávy. “V průběhu tohoto koncertu bude možné zaslat dárcovskou SMS a ve spolupráci s organizací Červený kříž, která zajistí veškerou humanitární pomoc, tak pomoci co nejvíce lidem na Ukrajině. Přispějete samozřejmě také zakoupením vstupenky na tento koncert v síti Ticketportal, kdy kompletní výtěžek z prodeje bude taktéž věnován na pomoc Ukrajině,” uvedl Rajmont na svém Instagramu. 

“Snažíme se pomoct v tom, v čem můžeme a umíme. Doba je nelehká a je to také na nás, obyčejných lidech, abychom se zapojili alespoň finančně do boje za Ukrajinu. Zveme všechny fanoušky sportu i hudby, aby se přišel podívat na koncert, nebo aby pomohli tak, jak dokáží,” vzkazuje Ondřej Novotný.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Matous Rajmont (@matous_rajmont)

 

Na koncertu vystoupí například Divokej Bill, Wohnout, Eddie Stoilow, Tři sestry, Vypsaná fiXa, Anna K, Mr. Loco, Tonya Graves, Rybičky 48, Tokhi G-Army a další. Muzikanti i organizátoři tento koncert pořádají bez nároku na honorář.