Ortega sebevědomě vyhlíží zápas s Volkanovskim

Brian Ortega má před sebou velmi těžkou výzvu. Už teď ale přemýšlí o další potenciální příležitosti, která na něj v případě vítězství čeká.

Již 17. října čeká Ortegu v hlavním zápase večera Chan Sung Jung, který je známý pod přezdívkou „Korejská Zombie“. V sázce je opravdu hodně. Prezident Dana White totiž nastínil, že by se vítěz tohoto zápasu mohl pravděpodobně posunout na pozici jedničky pérové váhy a případně se ucházet o titul.

Současným šampionem této divize je Alexander Volkanovski, o kterého Ortega projevil zájem už nyní a dokonce se rozmluvil o případné taktice.

„Rozhodně jsem o tom chlapovi přemýšlel,“ řekl Ortega pro MMA Fighting. „Jen se na něj dívám jako na velmi zajímavou výzvu. Měl bych to s ním držet technicky a přistoupit tak na jeho hru? Nebo z toho udělat pořádnou bitku? Pokud bych s ním rozjel technický boj, pak by to nefungovalo, potřeboval bych vyvolat válku. To mi totiž jde dobře.“

Volkanovski se ve svých posledních dvou zápasech utkal s Maxem Hollowayem, se kterým strávil v kleci dohromady padesát minut. Z obou soubojů odcházel jako vítěz na body, byť jeho poslední těsné vítězství bylo mnohými fanoušky zpochybňováno. Podle Ortegy ale o výkonech aktuálního šampiona nemůžou být žádné pochyby.

„Alex je hodně chytrým bojovníkem,“ řekl Ortega. „Podle toho, co jsem od něj v poslední době stačil nasledovat, je velmi inteligentní. Umí skvěle pracovat s úhly a ví přesně, jak zamířit své údery tak, aby dopadly tam, kam chce. Dělá zkrátka to, co mu vždycky postupně vyhrává všechna kola. Ikdyž vás neukončí, tak prostě dokáže přesvědčit, že vyhrál na body. Ať se jeho styl lidem líbí nebo ne, vyhrává.“

Je tomu už dvaadvacet měsíců, kdy byl Ortega naposledy v kleci. Na UFC 231 v Torontu se postavil v titulovém zápase proti Maxovi Hollowayovi. Tam Brian Ortega utrpěl svou první porážku v kariéře. V zápase sice ukázal srdce válečníka, ale na Hollowaye to tehdy nestačilo a souboj musel zastavit po čtvrtém kole doktor.

Nyní se Brian Ortega vrací zpět a je přesvědčen, že výhra nad Jungem ho dostane zpět do  titulového zápasu. O možnost zápasit s Volkanovskim ale mají zájem i další bojovníci z top 5, jako je Zabit Magomedsharipov nebo Yair Rodriguez. Šanci by si jistě zasloužil každý z nich, vše ale ukáže čas.