Paulus je připraven na bitvu s Konrádem: „Výhodou bude moje dravost a komplexnost,“ říká šampion páté Výzvy

Talentovanému slovenskému bojovníkovi Romanu Paulusovi je teprve dvacet let, ale už teď má za sebou několik cenných úspěchů, ve kterých hodlá pokračovat i nadále. Nyní ovšem musí projít přes zkušenějšího Michala Konráda.

Paulus dokázal v minulém roce ovládnout pátý ročník OTKAGON Výzvy a stal se historicky nejmladším šampionem této show. Nejprve si připsal vítězství nad Lengálem, poté zdolal Krčmáře a ve finále porazil krajana Tomáše Zajace. Jak Roman vzpomíná na působení v loňské Výzvě?

„Působení v OKTAGON Výzvě vnímám velmi dobře, jelikož jsem si odtud odnesl spoustu zážitků,“ řekl Paulus v rozhovoru pro FightClubNews. „Naučili jsme se tam vystupovat před kamerami a do toho jsme trénovali a zápasili, což bylo super. Do Výzvy jsem už přišel připravený, a to velmi dobře. Poté jsme to už jen doladili a vyplatilo se.“

Zástupce Spartakus Fight Gymu se na turnaji OKTAGON 23 utká s Michalem Konrádem, který se nedávno vrátil zpět na vítěznou vlnu. Paulusova bilance sice aktuálně čítá tři vítězství bez jediné porážky, ale i přesto si je plně vědom soupeřových kvalit.

„Bude to pro mě první zápas mimo Výzvu, na což se velmi těším, protože konečně budu zápasit ve své váhové kategorii (do 66kg),“ řekl Paulus. „Michal je kvalitní a zkušený zápasník a čelil opravdu dobrým bojovníkům, jako je třeba Legierski nebo Fero Fodor, takže zkušenosti jsou určitě na jeho straně.“

I když má Paulus zatím čtyřikrát méně zápasů než Konrád, neláme si s tím žádnou hlavu a pevně věří svým přednostem, mezi které například patří extrémní chuť po vítězství.

„Mojí výhodou by měla být určitě komplexnost a velká dravost,“ promluvil o svých silných stránkách. „To, že má Michal více zkušeností mi vůbec nevadí, já mám totiž obrovskou chuť bojovat a trénovat. S týmem jsme odvedli skvělou práci a rozhodně budu perfektně připravený.“

A jaké má Roman Paulus cíle pro tento rok? „Cílem je samozřejmě vyhrávat každý zápas a tvrdě pro to dřít. Chci postupně šplhat v žebříčku a dosáhnout těch nejvyšších příček,“ prozradil na závěr slovenský talent.