Pavouk vs. Divočák. Peňáz s Jevickým se častují zajímavými přezdívkami

Už za necelé dva týdny čeká Matěje Peňáze premiéra v profesionálním MMA. Na OKTAGONU 18 změří síly se slovenským bijcem Patrikem Jevickým. Oba je pojí společný soupeř, Vlasto Čepo, s tím rozdílem, že Jevický s ním prohrál a Peňáz nakonec nenastoupil.

“Příprava probíhá na 100%, samozřejmě aktuální omezení, mi to trochu komplikuji, ale to každému sportovci. Takže jsem i tak spokojený,” říká Peňáz pro Fight Club News.

Bojovník slavné kickboxerské organizace Glory zapojuje do svých dovedností i nové elementy v podobě boje na zemi. Tu trénuje v klubu SWAG Brno s grapplerem Janem Stachem. “Nějaké tréninky jsem také absolvoval v Polsku a v Ostravě, kde jsem se zaměřoval hlavně na wrestling,” popisuje.

Patrik Jevický má na poli MMA výrazně větší zkušenosti než právě Peňáz, drží ale bilanci 2-11. Jeho současný trenér Ilja Škondrič na jaře prozradil, že v minulosti bral Jevický bez manažera prakticky každého soupeře, na něhož dostal nabídku. V kleci se tak kdysi potkal třeba i s Machem Muradovem. “Je to takový divočák. Řekl bych, že jsme stylově úplně rozdílní fighteři,” říká o svém soupeři Matěj Peňáz.

Jevického na duel připravuje Vlasto Čepo. “Teoreticky se Vlasto na náš společný duel připravoval, takže asi měl vymyšlený gameplan. Ale popravdě si myslím, že je spíš důležité sparovat s podobným stylem, který na člověka čeká v zápase,” myslí si český finalista projektu Underground, který OKTAGON uspořádal na jaře a v rámci kterého se měl Peňáz v superfinále potkat právě s Čepem.

Právě mezi touto dvojicí se na konci června rozhořel velký spor, když Peňáz svého slovenského soupeře nařkl z užívání látek podporujících výkon. “Nemyslím si, že by mezi námi byla ještě nějaká zlá krev, pokud mám mluvit za sebe,” říká Peňáz.

Jejich společný zápas se dlouho skloňoval na internetu. Čepo pro Fight Club News v úterý prozradil, že si nemyslí, že by k němu ale někdy došlo. “O zápas s Vlastem bych stál, ale podle informaci, které mám, chce Vlasto zápasit ve welterové váze, což určitě není moje váha. Pokud by byla možnost ve čtyřiamosdesátce, šel bych do toho,” nechal se slyšet Peňáz.

Jestli uvidíme Matěje Peňáze nastoupit do klece s Vlastem Čepem, to je zatím ve hvězdách, na jeho zápas s Patrikem Jevickým se ale můžeme těšit už 21. listopadu.