Peňáz, Tichota, Dvořák, Paulus. Kdo je největší talent na domácí scéně?

Peňáz, Tichota, Dvořák, Paulus. Kdo je největší talent na domácí scéně? Na toto téma by fanoušci MMA v Česku a na Slovensku jistě mohli vést nekonečně dlouhé debaty a nejspíš by ani nedospěli ke zdárnému výsledku v podobě jednoho jediného jména.
Zkrátka a dobře, talentovanými jedinci s hvězdným potenciálem domácí scéna jen oplývá. Teď možná někteří z nich dostanou možnost posunout svou kariéru na další level, zařadit vyšší kvalt a nasměrovat „vozidlo“ vstříc svým velkým snům.
Ona možnost nese název Ikiseq a jedná se o nový projekt, za kterým stojí i úspěšný youtuber a člen populárního dua ViralBrothers Čeněk Stýblo, autor úspěšných startupů a profesionál na poli marketingové komunikace Petr Václavek a také spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný. Jde o první veřejnou burzu lidského potenciálu svého druhu.

“Po dlouhých letech natáčení videí pro zasmání jsem hledal nějakou další výzvu. Jelikož mě baví investování, osobní rozvoj a budování značky, líbilo se mi, že tento projekt to vše spojuje dohromady. Když jsem viděl, že se projektu bude účastnit i Ondřej Novotný, viděl jsem to jako skvělou příležitost,” říká Čeněk Stýblo. 

A jak to bude fungovat? V první fázi projektu mají uživatelé možnost nakupovat podíly talentů uvedených na trh. Vybranou částkou tak pomůžou jedinci v rozletu, zároven ale mají zájem na tom, aby se danému talentovi v jeho kariéře dařilo. Platforma tak z investorů udělá fanoušky a z fanoušků zase investory. A pokud se dařit bude, může si investor spokojeně mnout ruce. 

 

Launch platformy je naplánován na konec kalendářního roku, stejně jako možnost investovat do kariéry prvního talentu. A o jaké talenty půjde?
“Nezaměřujeme se jen na talenty ze showbyznysu nebo sportu, vyhledáváme a objevujeme talenty z různých odvětví, v různých fázích jejich kariéry či životní etapy, s různými ambicemi. Stejnou šanci rozvinout a zúročit svůj potenciál u nás dostane jak naprostý začátečník, tak slavný a zkušený matador jakéhokoliv oboru,” vysvětlují autoři projektu.
Fungování platformy stejně jako i její jméno vycházejí z japonské filosofie Ikigai, která odkazuje na smysluplný směr nebo smysl života, který vytváří předpoklad k tomu, aby se život stal užitečným.
Kdo bude prvním zveřejněným talentem ještě není známo, tím, že za projektem stojí i Ondřej Novotný ale můžeme spekulovat, že se mezi nabízenými talenty jistě v budoucnu objeví i někteří z domácích bojovníků. Kdo by to podle vás měl být a na koho byste si rozhodně vsadili?
Photo credits: Matěj Peňáz, OKTAGON MMA, Instagram