Peter Gabal před FABRIQ MMA 2: V gymu jsem se potkal i s Khamzatem Chimaevem

Už tuto sobotu, 25. února 2023, je na programu turnaj FABRIQ MMA 2 v Nitře. Jedním z jeho lákadel bude také Peter Gabal. Jak se na akci připravuje?

Soupeřem českého bojovníka bude nevyzpytatelný Tomáš Cigánik. Jak probíhá Gabalova příprava? Pro přípravu jsem zvolil Thajsko. První týden byl pro mě velmi náročný, než jsem si zvykl na místní podmínky a vlhkost. Chvíli tedy trvalo, než jsem se z české zimy aklimatizoval na takové teplo. Jakmile si ale člověk zvykne, trénink je skvělý. V gymu jsem se potkal i s Khamzatem Chimaevem, i když jsme spolu přímo nespárovali. Bil jsem se ale se spoustou výborných Čečenců nebo i se šampionem ACA. Poměřil jsem síly se špičkou a zjistil, jak jsem na tom, to bylo určitě příjemné.“

Gabal má jasný cíl, chce na FABRIQ MMA 2 zvítězit.Cílem přípravy bylo zapracovat na psychických aspektech boje, zesílit do vyšší váhové kategorie a také přehodnotit plány, cíle a práci v tréninku. Měl jsem mít zápas v Mnichově, ale soupeř Nafuka se zranil a náhradní soupeř se nenašel. Jsem tedy rád, že to vyjde na Fabriqu a budu si moci zazápasit.“

„Plán přípravy se směrem k novému soupeři nezměnil, mám dost zkušeností z amatérů, kde se soupeři také rychle měnili, takže mi to nevadí.  Co se týče soupeře, je šikovný, má kvalitní postoj a to by také měla být jeho silná stránka, takže očekávám, že se bude snažit držet zápas v postoji,“ domnívá se.

„Letos plánuju co nejvíce zápasů. V květnu bych měl zápasit na Oktagonu v Liberci právě s Nafukou, snad bude ready. Co se týče mých potenciálních soupeřů, tak žádné konkrétní jméno v hlavě nemám. Chci hlavně hodně zápasit, takže si vybírat nebudu,“ dodal Gabal.

Photo credits: OKTAGON MMA, interview by OS,PR+CO