PREVIEW: Muradov v. Holland

Makhmuda Muradova čeká 31.10. další zápas v UFC.  Pár dní před samotným turnajem se mu ale změnil soupeř. Jak moc bude tato změna nebezpečná?

Původně se měl Muradov utkat s nebezpečným polským bojovníkem Krzysztofem Jotkem. Jednatřicetiletý Polák ale kvůli zranění musel ze zápasu na poslední chvíli odstoupit a pro Macha se začala hledat náhrada. Vhozenou rukavici nakonec přijal americký bojovník Kelvin Holland.

Sedmadvacetiletý Kelvin Holland (19-5) působí v UFC od roku 2018. V nejlepší organizaci světa stihl za dva roky osm zápasů, ze kterých má skvělou bilanci osmi výher a pouhých dvou porážek.  Holland se utkal i s bývalým titulovým vyzyvatelem Thiagem Santosem a porazil například Darrena Stewarta a nebo Joaquina Buckleyho, který nedávno předvedl zřejmě nejlepší KO historie UFC.

Holland je nebezpečným komplexním bojovníkem, který téměř polovinu svých vyhraných zápasů ukončil na KO. Jeho další předností je bezpochyby výška a rozpětí paží, které v soubojích umí perfektně využívat. Aktuálně drží šňůru tří vítězství za sebou. Svůj pohled na amerického bojovníka nabídl i přední český zápasník Patrik Kincl.

„Bude to hodně těžké, ale ne bez šance,“ napsal Kincl na svém Instagramu. „Mach bude muset změnit celou taktiku. Změna z leváka na praváka je sice lepší než opačně, ale příprava na někoho, jako je Holland, by si zasloužila více času. Pokud ale v UFC přemýšlíš o titulu, tak se prostě nedá vybírat. Bude ovšem záležet na tom, koho Covid ovlivnil více v přípravě.“

Mach Muradov (24-6) je na cestě za svým třetím vítězstvím v UFC. Uzbecký rodák má za sebou neuvěřitelných třináct vítězství v řadě. Jeho dominancí je nepochybně boj v postoji, kde ukončil šestnáct soupeřů. Jeho tvrdé údery naposledy pocítil Trevor Smith, kterého Mach poslal nelístostně k zemi ke konci třetího kola.

Třecetiletý Muradov trénuje pod vedením Petra Knížete v Monster MMA, ale své přípravy na zápas také absolvuje v polském Ankos MMA. Mach pomalu dokončuje svůj náročný kemp, kde trénoval i po boku čekých hvězd, jako je Karlos Vémola, Michal Martínek nebo například Jiří Procházka.

Změna na poslední chvíli je vždy nepříjemná, avšak je nedílnou součástí MMA.  Na zápas Muradov vs. Holland se můžeme těšit už 31.10. v Las Vegas, kde hlavním zápasem večera bude Hall vs. Silva. Dokáže Muradov projít další těžkou zkouškou a připíše si třetí vítězství v UFC?