Preview: Polská válečnice útočí na střelu z Příbrami! Jak se povede Pudilové pod novým trenérem?

Největší československá organizace OKTAGON MMA na konci ledna nabídne další galavečer, tentokrát s pořadovým číslem 21 a na startovce opět nebude chybět ženský zápas.

Původně měl být duel Pudilová vs. Waliczek součástí turnaje OKTAGON 18, ale polská bojovnice přezdívaná Wadera musela ze zdravotních důvodů odstoupit.

Fanouškům je jméno Marta Waliczek určitě povědomé. Rodačka z polského Bílska se měla představit již na turnaji OKTAGON 10, konkrétně s Veronikou Rodovou. Bohužel skrze nepříjemné zranění nemohla Rodová nakonec do zápasu nastoupit, a tak se premiéry polské válečnice dočkáme až na konci ledna.

Polka má profesionální bilanci 4-2. Od roku 2017 dokázala nasbírat čtyři vítězství v řadě, včetně brutálního ukončení soupeřky highkickem. Poslední zápas prohrála s Litevkou Stoliarenko, která loni debutovala v UFC. Waliczek je déle než rok bez zápasu podle pravidel MMA, ale je potřeba zmínit, že si v minulém roce střihla svůj druhý zápas v kickboxu a po výhře na body si vylepšila bilanci v této postojové disciplíně na 2-0.

Její soupeřku Lucii Pudilovou není potřeba domácím fanouškům představovat. Historicky nejúspěšnější česká zápasnice a první Češka v UFC – to je vizitka příbramské střely.

Lucie měla za sebou nepříjemnou sérii čtyř porážek v řadě, nicméně na jubilejním turnaji OKTAGON 20 si dokázala na body poradit s Cornelii Holm, vrátila se na vítěznou vlnu a vylepšila svoje celkové skóre na 9-6. Nedlouho po zápase také oznámila změnu tréninkového prostředí a přešla pod křídla Ilji Škondriče do slovenského OFA gymu. Obecně se očekává, že tato změna by měla pomoct Lucii zlepšit její wrestling, práci na zemi a celkově restartovat kariéru.

Potvrdí Pudilová roli favoritky nebo budeme svědky překvapení? To se dozvíme již 30. ledna na turnaji OKTAGON 21!