PREVIEW: Růžička v. Dyk – Odveta tentokrát podle pravidel MMA

Očekávaná odveta Mawara s Vikingem. Král podsvětí v prvním vzájemném zápase dominoval. V brněnské pevnosti 17. října ale budou karty rozdány jinak. Postojáře Růžičku čeká premiéra v profesionálním MMA, Dyk už ale zkušenosti v kleci má.

Zápasová karta turnaje OKTAGON 17, který se uskuteční 17. října v Brně, je nabitá od shora dolů. Mimo titulového zápasu Kozmy s Kerteszem budou moci diváci v Bobbyhall sledovat i návrat Karlose Vémoly či právě očekávanou bitvu Růžičky s Dykem. Mawar sice v první vzájemném souboji obou bojovníků dle pravidel OKTAGON Underground jasně dominoval a Dyka předčasně ukončil, jenže tentokrát může hrát trochu jiná písnička.

Tadeáše Růžičku totiž čeká premiéra v profesionálním MMA a to právě proti Jakubu Dykovi, kterému na sherdogu svítí pozitivní skóre 5:2. Mawar tak před sebou má nelehký úkol, i když jeho trenér André Reinders nevidí nic, čím by Dyk jeho svěřence mohl ohrozit. Je pravda, že Růžička není v MMA žádným nováčkem, na svůj vstup do klece již nějakou dobu trénuje.

„Připravuju se už dva roky, není to pro mě nic nového. Nebudu žádný císař s černým páskem. Budu se snažit udělat všechno, aby to zůstalo nahoře,” prohlásila kometa projektu OKTAGON Underground na tiskové konferenci OKTAGON Time.

Růžičkovy tvrdé údery poznal Jakub Dyk už velmi důkladně. Fakt, že s Mawarem už zápasil ale bere jako vlastní plus. „Určitě pro mě bude výhoda, že jsem s ním už zápasil, vím, co od něj mám čekat. Půjdeme podle pravidel MMA, to je moje výhoda,” konstatoval před bitvou.

Od Vikinga se tak dá očekávat, že se v případě problémů bude snažit boj přenést co nejdříve na zem, kde by měl dominovat. I tak ale před zápasem Růžičku s nadsázkou žádal, aby mu „spravil“ spíše druhou půlku obličeje než posledně.

„Očekávám brutální granáty, hlavně ale prosím tě, miř na druhou stranu ksichtu, protože bych ho chtěl mít trochu symetrický a tu paseku, kterou jsi mi napáchal na jedné straně, bys mohl trochu narovnat,” pronesl Dyk na konferenci OKTAGON Time na začátku září.

I přes výrazně menší zkušenosti je u sázkařů jasným favoritem Tadeáš Růžička. Na Tipsportu je na Mawara vypsaný kurz 1,25. Na výhru Dyka si u jednoho z hlavních partnerů organizace OKTAGON MMA můžete vsadit v kurzu 3,56.

Vstupenky na turnaj OKTAGON 17 jsou aktuálně v prodeji v aplikaci OKTAGON. Souboj Růžičky s Dykem můžete sledovat rovněž prostřednictvím PPV.