PREVIEW UFC 231: Zvládne šampion Holloway zkrotit nebezpečného Ortegu?

UFC 231: Holloway vs. Ortega

Max Holloway se vrací do Toronta, místa, kde před dvěma lety získal pás interim šampiona pérové váhy a začal svou „zlatou cestu“. Kanadské město a jeho fanoušci mají rádi hrdiny a poté, co jejich milovaný Georges St-Pierre pověsil kariéru na hřebík, nezbývá nic jiného, než si adoptovat šampiony z ciziny. Jedním z nich je právě Max Holloway.

Tentokrát se mají na co těšit. Toronto si už dnes v noci užije jednoznačně největší non-Conor McGregorský zápas pérové váhy v historii. Dva unikátní bojovníci, ve skvělé formě, na začátku nejlepších let. Jak se říká – zápas pro ty správné fanoušky.

Ještě před nějakými pro a proti. Pojďme si říct, že nebudeme řešit, jak je na tom Max Holloway zdravotně a jestli je vlastně stoprocentně fit. Je to profesionál, má kolem sebe tým profesionálů, tak doufejme a počítejme s tím, že ano a že v kleci uvidíme jeho nejlepší verzi.

Max Holloway vs. Brian Ortega

Když se řekne jméno Holloway, většina lidí si vybaví hubeného havajského blázna, který to v kleci pořádné – už nějaký ten pátek – válí. Ale pozor, je mu teprve 26 let. V tak – co se kariéry profi MMA bojovníka v UFC týče – mladém věku už stihl v nejprestižnější světové organizaci nastřádat 15 vítězství. Neskutečné. Poslední prohru utržil v roce 2013 na body s Conorem McGregorem. Od té doby 12 vítězství v řadě, včetně tří titulových zápasů.

Brian Ortega, ten chuť porážky ještě neokusil. Od doby, co přišel do UFC, zvládl zvítězit hned šestkrát, nepočítáme-li vítězství, které bylo kvůli pozitivnímu antidopingovému testu později označeno jako no-contest. Orgeta nejen že vítězil, on své soupeře válcoval. S bodovými rozhodčími se v UFC ještě nepotkal. Clay Guida to schytal létajícím kolenem, Swansona uškrtil gilotinou ve vzduchu a Frankie Edgar na ten zvedák nezapomene už nikdy. Nikdo ze současné UFC soupisky neukončil šest soupeřů v řadě. Brian Ortega umí soupeře knokautovat a vždy má nachystaný TEN správný úder. Jeho hlavní devízou je ale zem, kde exceluje. Černý pás v brazilském jiu-jitsu pod Renerem Graciem mluví za vše.

Max Holloway je zase doslova komplexní mistr bojových umění, preferující boj v postoji. Jeho sebevědomí a efektivita v zápasech roste s každou sekundou. Čím více času mu dáte, tím více si vás načte, až nakonec definitivně přebere otěže. Jestli zápas ukončí předčasně nebo se bude vyžívat v drsných přestřelkách, už záleží jen na něm. Rád má totiž i ten druhý způsob. Jeho tempo je neúprosné. Rány inkasuje s ledovým klidem, a jakmile soupeř trochu povolí, přijdou otočky a smršť.

Zvládne šampion zkrotit nebezpečného Ortegu nebo po dvanácti vítězstvích padne? To a mnohem více už dnes v noci. Hlavní karta startuje od 04:00 na Nova Sport 2. Za pozornost stojí určitě ale i předzápasy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here