Proč nebyl Legierski schopen obhajovat titul? Vysvětlení podal jeho manažer

Poté, co Mateusz Legierski porazil v pětikolové bitvě těsně na body Miroslava Štrbáka, se stal prvním šampionem lehké váhy organizace OKTAGON MMA. Svůj titul ale ani jednou neobhájil a po téměř roční neaktivitě byl pásu šampiona nakonec zbaven. Proč nebyl polský bojovník schopen nastoupit do titulového zápasu?

Manažerem Mateusze Legierskiho je Amadeusz Rybica, který zastupuje například i Roberta Bryczeka nebo Martu Waliczek. Podle Rybici prodělal Legierski koronavirus, který jej vyřadil na dlouhou dobu z tréninku a nebyl tak schopen se plně připravit na jakýkoliv zápas, jenž by trval více než tři kola.

„Legierski musel přeložit jeho zápasy kvůli zlepšení fyzické kondice, jelikož prodělal COVID-19 a tím pádem jsou pro něj zápasy na pět kol nereálné ještě půl roku,“ vysvětlil Rybica pro server MMA Postřehy. „Obhajoba titulu je tedy mimo. Další zápas Legierskiho bude v organizaci KSW, brzy oznámíme.“

Neporaženého Legierskiho tak zřejmě čeká druhý zápas v prestižní polské organizaci KSW, kde už minulý rok jednou bojoval. Vítěznou premiéru si loni připsal nad Franciscem Barriem, kterého zdolal na body. Na jeho dalšího soupeře si tedy budeme muset ještě pár dní počkat, ale podle všeho by mělo jít opět o zajímavé jméno, které by mohlo „Dynamita“ posunout zase o kus dál.