Tak a máme Prelims turnaje UFC Fight Night 178 za sebou, a hlavně zápas Davida Dvořáka. Se zářivou bilancí a šňůrou 14 vítězství v řadě už nemůžeme očekávat žádnou bábovku. David nastoupí proti 13tce své váhy. Jordan Espinosa je kvalitní borec, který si prošel White’s Contender Series, kde svého soupeře uškrtil.

S napětím jsem očekával Davidův zápas. Atmosféra by se dala krájet. Už ze začátku jsem věděl že to bude opravdu těsný. Hltal jsme každou vteřinu. No a pak to přišlo. Hned ze začátku chytnul David jednu tvrdou, ale nedal se a kopal pěkné calf-kicky. Ale Espinosa se skvěle uhýbal. Úder střídal kop a kop zase úder. Taktická bitva. Nikdo nikam nespěchal. První kolo bych dal nejspíš Davidovi.

Druhé kolo začalo. Stejný rytmus a silný calf-kick a vidím lehce zpomalovat Espinosu. Zatím David skvěle určuje tempo. David jednoznačně vládně druhému kolu. Pěkná zadní z ústupu doplněná řadou calf-kicků.

Docela mě mrzí, že jsme ještě neviděli nic ze země. Žádný takedown, žádná submise ani práce na pletivu.

Třetí kolo. Stejná taktika. Střídání kopů na nohu s údery na hlavu je nejspíš jasná taktika na Američana. Už můžeme vidět, jak mu to nechutná. Nechápu, jak Espinosa může ještě chodit.

Velice mě potěšil výkon Davida. Úder střídal kop. Tři kola na body. Nic jiného mě nenapadá než skvělá práce. David si připsal si další vítězství v nejprestižnější světové organizaci. Obrovský srdcař. Gratulka..