První Slovenka v Bellatoru: Těším se na malé rukavice

S podepisováním slovenských bojovníků v zámoří jako by se roztrhl pytel. Nejprve svou vysněnou smlouvu s UFC dostal Lajoš Klein, o pár dní později přišel důvod k radosti i pro Moniku Chochlíkovou. Jako první slovenská žena se představí na půdě Bellatoru.

Čtyřidvacetiletou Moniku Chochlíkovou znají fanoušci bojových sportů především z postojářských disciplín. Stala se mistryní světa v K1 WAKO a čtyřnásobnou mistryní Evropy v K1 a thajském boxu. Není tedy divu, že si jí všimla světová organizace Bellator.

“Je to pro mě velká pocta, že zrovna taková veleorganizace má zájem o mé služby. Zvlášť, když můžu následovat takovou zápasnickou legendu jakou je Attila Végh,” prozradila Monika. S prvním Slovákem, který se v Bellatoru představil a později také stal jeho šampionem, se ale zatím osobně nezná.

Pro Moniku se bude jednat o vůbec první zápas v MMA. “První trénink MMA jsem měla v červnu, pravidelně se připravuji na boj na zemi teprve od srpna, tedy v podstatě od té doby, co jsme se o zápase dozvěděli,” říká Monika, která se původně měla představit na říjnovém galavečeru DFN 3, kde měla bojovat o světový titul v thajském boxu.

Její soupeřkou v prvním zápase bude Jade Jorand. “Soupeřku znám z turnajů IFMA a s trenéry Tomášem Tadlánkem a Jakubem Mullerem známe její silné a slabé stránky a podle toho jsme také upravili plán přípravy a zápasovou strategii,” říká. “Mojí strategií bude samozřejmě udržet zápas co nejdéle v postoji, tam je rozhodně moje silná stránka. Jsem zvědavá, jak to bude probíhat a strašně se těším na malé rukavičky,” dodává s úsměvem.

Zápas Moniky Chocholíkové s Jade Jorand je na programu na akci Bellator 247 1. října v Miláně.