Pudilová se vrací na domácí půdu, co čekat od švédské soupeřky?

Bývalá zápasnice UFC se vrací na domácí půdu, kde chce svou velkou zápasnickou kariéru znovu rozjet a vrátit se zpět na vrchol. Při její premiéře v OKTAGON MMA je ale před ní Cornelia Holm, která už v minulosti jednu českou bojovnici porazila.

Lucie Pudilová (8-6) je rozhodně nejlepší a nejzkušenější bojovnicí československé scény. Od roku 2017 bojovala v UFC, kde narazila na ty nejlepší soupeřky světa, jako například Irene Aldana, Liz Carmouche nebo Antonia Shevchenko. V nejlepší lize světa stihla celkem sedm zápasů, ze kterých dva vyhrála a pětkrát odcházela jako poražená.

Lucie v zápasech vyniká především díky skvělému postoji, který je pro mnohé její soupeřky noční můrou. Většinu soubojů ale vyhrála na body, což značí výbornou fyzickou kondici a schopnost na své oponentky tlačit všechna tři kola. Pudilovou nyní čeká švédská bojovnice, která naopak dominuje především na zemi.

„Mám před sebou těžkou soupeřku, která bude chtít útočit na mé slabé stránky,“ říká Pudilová v pořadu OKTAGON 19 NA DOHLED. „Budu muset dávat pozor, aby mě nebodovala na pletivu a na její zem, ona zase musí dávat pozor na můj box. Chci jít dál kvůli svým fanouškům a rodině, nechci nikoho zklamat.“

Cornelia Holm (4-2) se domácím fanouškům ukázala minulý rok na turnaji OKTAGON 12, kde porazila přední českou bojovnici Veroniku Rodovou. Holm má za sebou i cenné zkušenosti z Cage of Warriors, kde odstartovala svou profesionální kariéru. Švédská bojovnice dokázala zvítězit třikrát z posledních čtyřech zápasů, ve kterých zvítězila na TKO, submission i na body, což poukazuje na její univerzálnost. Už tuto sobotu bude chtít v pevnosti Brno získat velmi cenný skalp a překazit Lucii Pudilové její debut v domácí organizaci.

Hlavní předzápas večera slibuje opravdu tvrdou bitvu, ve které je v sázce hodně. Odrazí se Lucie Pudilová zpět z horšího období a naskočí na vítěznou vlnu nebo se bude radovat Cornelia Holm?