Renato Moicano: Přesun do jiné váhové kategorie byl dobrý krok

Zápasník UFC Renato Moicano chce dokázať, že patrí k elite vo svojej váhovej kategórii. Verí, že najbližší zápas ho môže vystreliť opäť vyššie.

Na podujatí UFC 271, ktoré sa uskutoční začiatkom roka 2022 čaká na 32-ročného brazílskeho fightera súboj s americkým bojovníkom Alexandrom Hernandezom.

,,Chcem bojovať s najlepšími a cítim, že on je dobrý. ,,Bojoval už s veľkými menami, takže si myslím, že bude mať dobré miesto na karte. 12. februára bude podľa mňa Adesanya hlavnou udalosťou turnaja, takže to bude dobrá fight card. Som rád, že môj súboj s Hernandezom môže byť jej súčasťou,“ uviedol Moicano.

,,Mám pocit, že to bude vzrušujúci zápas. Bude to dobrý zápas a dúfam, že po boji získam ohodnoteného súpera. Posunul som sa do TOP10 a ešte som nebojoval s nikým najlepším. Viem, že som jeden z najlepších na svete, takže po tomto fighte chcem dostať príležitosť,“ pokračoval 32-ročný Moicano.

Moicano prešiel do ľahkej váhy po prehrách s Josem Aldom a Chanom Sungom Jongom. Teraz cíti, že pri chudnutí svoje telo až tak nevyčerpáva. ,,Myslím si, že to bol odo mňa šikovný krok,“ povedal Moicano.

,,Budem odolnejší a budem mať viac skúseností. Cítim sa dobre. Trénujem s mnohými dobrými bojovníkmi ako Dustin (Poirier), Mateusz (Gamrot) a Thiago (Moises). Mám dojem, že toto bol šikovný krok. Bol som uchádzačom o titul v pérovej váhe, ale dvakrát som prehral a to ma ovplyvnilo, takže som musel urobiť ďalší krok. Momentálne sa cítim sebavedomo, ťažkopádne, ale šťastne, že trénujem a nemusím sa toľko trápiť váhou a chudnutím,“ uviedol na záver Moicano.

FOTO: Instagram, IG Renato Moicano