Robert Whittaker ví, proč prohrál s Adesanyou. Jaký byl důvod?

UFC 243 je v tejto chvíli dávnou minulosťou, ale zároveň je to turnaj, na ktorý Robert Whittaker nikdy nezabudne. Vtedy totiž prehral v súboji o titul s Israealom Adesanyom, pričom spomienka na túto porážku ho drží dodnes.

Prehru v dôležitom zápase bude môcť Whittaker odčiniť 12.2.2022 na turnaji UFC 271 v americkom Texase, ktorý prebehne v meste Houston. Robert verí, že tento raz opasok proti Adesanyovi získa. Uvedomuje si však, čo spôsobilo, že v prvom vzájomnom zápase prehral.

„Myslím si, že to spomenul aj on, niečo, čo ma ovplyvnilo, bolo moje ego. Moja hlava spôsobila, že som nebol na ten zápas pripravený tak, ako by som mal. Ukázalo sa, že som si pustil pod kožu niekoľko malých vecí, ktoré na mňa vplývali,“ myslí si Whittaker. „Teraz som iným bojovníkom, ako som bol vtedy.“

„Jediné, čo ako športovec môžete urobiť je, že si uvedomíte svoje chyby a pokúsite sa byť lepší. To robím, odkedy som prehral s Adesanyom. Dávam si dokopy detaily, zisťujem, čo som urobil zle a či je možné to zmeniť. Som nadšený z toho, že opäť otestujem, kam som sa dostal,“ dodal.

Photo credits: Robert Whittaker, UFC