„Sáhl jsem si na úplné dno,“ reaguje šampion Kozma na cenné vítězství nad Apollem

And still! David Kozma dokázal na turnaji OKTAGON 24 potřetí ubránit svůj titul a navíc si do své vitríny přidal zatím nejcennější skalp.

Poté, co David Kozma úspěšně obhájil svůj pás šampiona proti Pirátovi a později i proti Maté Kertészovi, měl před sebou životní výzvu, a to v podobě zkušeného a nebezpečného Leandra „Apolla“ Silvy, který se v OKTAGONU nejprve blýsknul dominantním vítězstvím nad Robertem Bryczekem, a poté Alexem Lohorém, což mu nakonec vysloužilo titulovou šanci.

Zápas o pás šampiona nabité welterové váhy mezi Kozmou a Apollem vzbudil na domácí scéně obrovskou pozornost. Podle sázkových kanceláří a mnohých fanoušků byl za poměrně jasného favorita považován právě brazilský bojovník.

Oba borci se předvedli fanouškům v tom nejlepším světle a nabídli fantastickou podívanou, která bezpochyby dosahovala světové úrovně. Tvrdé výměny, takedowny, pokusy o škrcení i prolitá krev, to vše nabídlo pětadvacet minut této famózní bitvy, ze které nakonec odešel jako vítěz David Kozma, jenž v zápase ukázal obrovské srdce a odhodlání, díky čemuž tak úspěšně ubránil svůj titul. Pro Růžového Pantera to byl zatím nejtěžší zápasy kariéry a o to víc si svého vítězství cení. Jednoduché to v žádném případě neměl, a to zejména ve čtvrtém kole.

V sobotu se mi podařilo urvat mé nejcennější vítězství v kariéře,“ okomentoval Kozma své vítězství nad Apollem. „Byla to sice třetí obhajoba titulu OKTAGON MMA, ale téhle výhry si vážím opravdu nejvíc. Soupeř byl více než kvalitní. Jak jsem říkal před zápasem, že Apollo je lepší snad ve všem, ale já to urvu srdcem, tak se to i stalo. Chtěl jsem to fakt hodně. V zápase jsem si sáhl na úplné dno. Ve čtvrtém kole jsem měl na mále, protože mi nasadil armtriangl. Naštěstí už taky neměl dost sil a povedlo se mi utéct. To, že jsem vyhrál na body je pro mě cennější, než kdybych mu dal KO v prvním kole. To by spousta lidí říkalo, že to byla náhoda. Takhle nemůže říct nikdo nic, protože jsem byl lepší většinu času z 25 minut.