Salčák vs. Tomczak: Poradí si Salin s polským tvrďákem?

Očekávaný zápas dvou účastníků z druhé série OKTAGON Výzvy bohužel neuvidíme ani tentokrát. Ondřej Raška se zranil, a tak Pavla Salčáka čeká tuto sobotu zajímavá náhrada z Polska.

V roce 2018 se už zdálo, že se kariéra Pavla Salčáka (5-4) chýlí ke konci, jelikož během dvou let nasbíral čtyři porážky za sebou. „Salin“ se ale dokázal poměrně rychle otřepat a v minulým roce prošel velkým restartem jeho zápasnické kariéry. Nyní má dokonce sérii čtyř vítězství v řadě a chystá si připsat další.

„Po těch čtyřech prohrách to je příjemný impuls a pro mě je důležitý, že jsem to nezabalil,“ reagoval Salčák na prolomení nešťastného období v pořadu BEZ RUKAVIC. „Chtěl jsem u toho sportu zůstat. Pak jsem vzal zápas v Rakousku, který jsem vyhrál, a to byl ten moment, kdy jsem si říkal, že to ještě zkusím. Nyní si chci připsat pátou výhru, ideálně šestou.“

Pavla Salčáka si můžete pamatovat z druhé osmičky reality show OKTAGON Výzva, kde se probojoval do semifinále a je dokonce držitelem nejrychlejšího KO, na které mu stačilo pouhých devět vteřin. Ve svých sedmatřiceti letech je „Salin“ motivovaný předvádět ty nejlepší možné výkony a na turnaji OKTAGON 19 si hodlá dojít pro další vítězství i přesto, že se mu na poslední chvíli změnil soupeř.

Filip Tomczak (7-2) sice nebyl během posledních dvou let oproti Salčákovi aktivním bojovníkem, ale to nemění nic na tom, že je připravený 5. prosince ukázat své ostré zbraně a dostat se zpět na vítěznou vlnu. Tomczak ještě nikdy nezažil pocit vyhrát na body, všechny své soupeře stihl ukončit před limitem, přičemž pět z nich utáhnul na submisi.

Devětadvacetiletý polský bojovník nejčastěji utáhnul své protivníky na Rear Naked Choke, pomocí kterého vyhrál své první čtyři profesionální zápasy v řadě. Svou poslední výhru si dokonce připsal nad Jozefem Wittnerem, kterého ukončil ve třetím kole na TKO. Tento rok sice pocítil hořkost porážky, tu je ale připraven v sobotu odčinit a získat další vítězství.

Pavel Salčák se jako bývalý thaiboxer nejlépe cítí v postoji. Naopak Filip Tomczak rád přenáší zápasy na zem, a tak se můžeme těšit na to, který z nich si dokáže prosadit svůj styl a připsat si cenné vítězství.