SILVA VS. DIAZ – ZNÁMÝ BOUŘLIVÁK VÁŽNĚ OHROZIL COMEBACK LEGENDY

Nick Diaz patří k největším rebelům světa MMA a svoje renomé dokazuje pravidelnými výstřelky v podobě nadávek, zdvižených prostředníků nebo marihuanových večírků. Na druhou stranu však patří k nejlepším zápasníkům welterové a střední váhy na světě. Ve svých 31 letech si prošel snad všemi velkými organizacemi, včetně PRIDE, Strikeforce, EliteXC, DREAM a samozřejmě i UFC. Nikdy nebyl poražen KO a ze svých 26 vítězných zápasů si nese pouhých pět bodových výher, ostatní zápasy ukončil před limitem. V posledním zápase z března 2013 na body podlehl Georgesovi St.-Pierrovi a předtím i Carlosi Conditovi (po zápase s Conditem byl pozitivně testován na marihuanu). V lednu 2015 se měl konat jeho comeback do UFC a to rovnou v zápase se smolařem Andersonem Silvou. Ale, to by nebyl Nick Diaz, aby si nějakou lotrovinou nezavařil…

Jeho záliba v alkoholu nebo kouření „zakázané medicíny“ není žádným tajemstvím. Nyní ale poprvé ohrozil jeden z nejočekávanějších zápasů posledních let. Na leden se s ním totiž počítalo do duelu s bývalým dlouholetým šampiónem střední váhy UFC Andersonem Silvou, který si v zápase s Chrisem Weidmanem v prosinci 2013 nešťastně zlomil nohu a už se zdálo, že se do oktagonu nikdy nevrátí. Zamakal na sobě, nohu uzdravil a v lednu se chtěl vrátit do kolotoče UFC proti Nicku Diazovi. Ten se však přípravě na zápas asi věnuje natolik, že zapomíná na prošvihnuté termíny, které mu byly uděleny kvůli zadržení pro řízení pod vlivem alkoholu.

Aby toho stále nebylo málo, Diaz byl pro řízení pod vlivem zatčen hned dvakrát a na zákonem stanovené soudní líčení se jaksi nedostavil. Poprvé jej muži zákona zatkli v prosinci 2013 a kvůli prodlevám způsobeným jeho absencí na soudních líčeních byl nakonec zatčen a musel zaplatit i kauci 25 000 dolarů. Bylo 21. srpna 2014. Deset dní na to, 31. srpna, byl znovu načapán, jak si s několika promile v krvi znovu tráduje po silnicích. Jaké právní důsledky bude mít jeho počínání není prozatím jasné, ale UFC a fanoušky po celém světě teď nejvíc zajímá, zda zápas Silva × Diaz vlastně proběhne.

UFC se k celé věci vyjádřila následovně: „Jsme si této situace vědomi a v tuto chvíli shromažďujeme veškeré informace. Chápeme, že je zde stanovený zákonný postup a že Nick Diaz bude mít jistě příležitost se k celé věci vyjádřit v blízké budoucnosti“. Jinými slovy musí miliony MMA fandů na celém světě prostě počkat, až Nick Diaz vystřízliví.

TEXT: JIŘÍ POLZER

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here