Šok! V UFC končí dvě těžkotonážní legendy

Organizace UFC pokračuje i nadále ve snižování stavu a výjimkou tentokrát nebyly ani dva legendární bojovníci těžké divize, kteří nejlepší ligu světa definitivně opouštějí. Kdo další už není na hvězdné soupisce?

Končí jedna velká kapitola. Podle zahraničních zdrojů totiž z UFC odcházejí dvě megahvězdy těžké váhy, a to Alistair Overeem a Junior Dos Santos, jenž byli ve středu odebráni z žebříčku UFC.

Overeem poprvé vstoupil do klece UFC v roce 2011, kdy v prvním zápase narazil na Brocka Lesnara, kterého ukončil na TKO. Během deseti let v UFC stihl celkem dvacet zápasů, ze kterých odcházel dvanáctkrát jako vítěz a je třeba zmínit, že se utkal opravdu s těmi nejlepšími.

Z posledních pěti zápasů však zvítězil pouze třikrát a nedávno utrpěl drtivé KO nad Alexem Volkovem, a tak přezdívaný „The Demolition Man“ ve svých čtyřiceti letech v UFC nadobro končí.

Odchází také legendární Junior Dos Santos, který se fanouškům UFC poprvé představil už v roce 2008 a zpočátku si zde vybojoval devět vítězství v řadě. Celkově v této lize zápasil celkem třiadvacetkrát a knockoutoval deset svých soupeřů, včetně Marka Hunta, Derricka Lewise či Stefana Struva.

Od druhé poloviny roku 2019 se mu však příliš nedařilo a utrpěl čtyři porážky v řadě, čímž tak hvězdný Brazilec a mistr knockoutů nejlepší ligu světa opouští také.