Šormová vs. Wozniak: Bitva předních bojovnic Východní Evropy

Elitní česká bojovnice Magdaléna Šormová míří letos podruhé do klece a chce navázat na přechozí vítězství. Na OKTAGONU 20 bude tentokrát čelit nebezpečné výzvě, kterou představuje Ewelina Wozniak.

Jednička České republiky a dvojka východní Evropy, takhle vysoko je v žebříčcích postavená jednatřicetiletá Magdaléna Šormová (9-2), která se věnuje profesionálnímu MMA už od roku 2013. Šormová má bohaté zkušenosti především ze zahraničí, kde bojovala například v Polsku, Japonsku nebo USA.

Zástupkyně Reinders MMA se ale nedávno rozhodla zápasit na domácí půdě a v organizaci OKTAGON MMA už tento rok stihla jeden zápas, který vyhrála proti finské bojovnici na body. Velezkušená česká bojovnice dominuje ve svých zápasech především na zemi, kde využívá širokou škálu technik a také svou sílu, ale má i dvě ukončení na KO/TKO. Šormová v domácí organizaci bezpochyby přemýšlí o titulu a přiblížit se k němu hodlá už 30. prosince v pevnosti Brno.

Ewelina Wozniak (3-0) je talentovaná bojovnice z Polska, která má zatím mezi profesionálkami pouze tři zápasy, všechny ale dokázala vyhrát. První soupeřku uškrtila, druhou ukončila v prvním kole na KO a nad tou poslední zvítězila na body. Právě tato kombinace způsobů vítězství ukazuje na její komplexnost a schopnost přizpůsobit se vývoji zápasu.

Sedmadvacetiletá Polka je také velmi dobře postavená v evropském žebříčku, je totiž čtyřkou Polska a patří mezi TOP deset nejlepších bojovnic východní Evropy. Wozniak míří do Brna s jasným záměrem, porazit Magdu Šormovou a ukořistit si velmi cenné vítězství.