Sparťan o slávistovi: „Dejte si na Matúše pozor!“

Šikovného postojáře Matúše Juráčka čeká už tuto sobotu premiéra pod vlajkou OKTAGONU. Na v pořadí devatenáctém číslovaném turnaji této organizace se mu postaví Michal Šaman Dobiáš. Jeho tréninkový parťák a fanouškům domácí scény známá postava David Hošek varuje, aby diváci zbystřili!

“Jeho silnou stránkou je rozhodně box,” popisuje svého parťáka z gymu RPG David Hošek. On sám je známý svým vytříbeným postojem a neuvěřitelně tvrdými údery. “Matúš je ale prostě dobrej ve všem. Je to poctivý sportovec, který do MMA dává opravdu všechno. V mých očích je dobrý v každém aspektu boje. Je opravdu nebezpečný jak v postoji tak na zemi,” dodává.

Do party RPG gymu podle slov Hoška Juráček perfektně zapadá, a to i mezi další hvězdy OKTAGONU Václava Mikuláška či Miroslava Brože. “Je to skvělej showman, co si pořád dělá legraci. Kolikrát je ale na tréninku ten největší nervák a když je potřeba zabrat, umí být i ten nejvážnější dříč,” hodnotí Matúše David Hošek.

Přátelství dvou zápasníků je ještě okořeněné faktem, že oba jsou fotbalovými fanoušky, zatímco Hoškova zápasová přezdívka je ale Sparťan, Juráček je pro změnu zarytý slávista. Znak vršovického klubu má dokonce vytetovaný na hrudi. V mladším věku by si jistě nedali nic zadarmo, nenávist k příznivcům fotbalového rivala je ale prý dávno pryč. “Myslím, že z toho už jsme oba vyrostli. Každý, ať si fandí, komu chce,” říká Hošek s úsměvem.

Od Juráčka se očekává, že ve welterové váze může dost výrazně zamíchat kartami, a to i přesto, že situace ve welteru je už teď pořádně zamotaná. “Pokud Matúše nepotká nějaké zranění, má na to, aby mířil nejvýš,” tvrdí Hošek. V prvním zápase pod vlajkou OKTAGONU se proti němu postaví specialista na submise Michal Šaman Dobiáš. Těch má na svém kontě člen bratislavského OFA gymu už 8, k nim přidal jedno KO a ve svých vyhraných zápasech ještě nikdy nebyl ve třetím kole.

“Matúš předvede kvalitní zápas a především skvělou show. A možná se i svlíkne do naha,” směje se David Hošek.