Thiago Santos reaguje na bolestivou porážku

Brazilskému bojovníkovi se návrat do klece úplně nepodařil a se svým sobotním výkonem proti Teixeirovi je hodně zklamaný.

Přezdívaný „Marreta“ se do oktagonu vrátil po dlouhých šestnácti měsících, během kterých si léčil obě zraněná kolena po těsné prohře s Jonem Jonesem. Šanci dostat se zpátky na vítěznou vlnu a probojovat se znovu k titulovému zápasu, dostal Thiago 7. listopadu na UFC Vegas 13 proti Gloverovi Teixeirovi.

Santos sice dokázal Teixeiru ihned ze startu trefit několika tvrdými údery, ale poté nebyl schopen zastavit jeho bezchybné strhy. Teixeira disponoval fantastickou prací na zemi, kde svého krajana celou dobu kontroloval a trápil. Santos nakonec zápas odklepal ve třetím kole na čistě nasazený Rear Naked Choke.

Santos v neděli vydal na svých sociálních sítích krátké prohlášení, ve kterém vyjádřil úctu svým trenérům a omluvil se za svůj výkon.

„Jsem ze svého výkonu naprosto zklamaný a v rozpacích. Vůbec jsem nedělal to, co jsem trénoval. Nechal jsem se tam dvakrát škrtit, nebyl jsem bojovník, jaký ve skutečnosti jsem,“ napsal Santos. „Omlouvám se mým trenérům a celému týmu. Jsem jim vděčný za veškeré úsilí, které do mě dávali.“

„Děkuji všem, kteří stáli po mém boku, je mi líto, že jsem tentokrát zklamal. Děkuji Bohu za všechno, co v životě mám. Ani nevím, jestli si takové požehnání zasloužím. Moje víra v Tebe je neotřesitelná.“

Thiago Santos má momentálně dvě prohry v řadě. Titulového zápasu se tedy v nejbližší době zřejmě nedočká. Vedení UFC mu ale jistě najde dalšího kvalitního soupeře, po kterém bude mít možnost se znovu odrazit.