Tiskovka UFC FN Prague, Lucie Pudilová: „Chystám se ji ukončit!“

Již 23. února Praha přivítá největší světovou MMA organizaci UFC. Jedná se o velkou sportovní událost s celosvětovým rozsahem. Stanice Nova Sport přinesla tiskovou konferenci, které se zúčastnila Lucie Pudilová se svým trenérem Ladislavem Erdélyim, komentátor Ondřej Novotný a šéf programového oddělení O2 Areny Jaroslav Svoboda. Přinášíme Vám nejdůležitější informace, které na tiskové konferenci zazněly.

Lucie Pudilova

Jsem opravdu nadšená, že se UFC podívá do Prahy, moc se na to těším. Jsem ráda, když jsou fanoušci slyšet a očekávám bouřlivou atmosféru. Příprava na zápas probíhá jako obvykle. Hodně boxuji, trénuji wrestling, dělám kardio. Příprava mi opravdu sedí a cítím se nejlíp ve svém životě. Nemám žádnou drastickou dietu, ale včera jsem si odepřela večeři (smích). Nyní vážím nějakých 64 kilogramů. V UFC již mám určité zkušenosti, což mi pomůže, ale můžu říct, že vůbec nevěřím rozhodčím, takže nechci příští zápas nechat dojít na body. Carmouche je skvělá soupeřka, jsem z toho zápasu nadšená. Trenér říkal, že vymyslíme správnou taktiku a porazíme ji.

Ladislav Erdélyi

UFC v Praze je oceněním celého českého MMA. Je to velká motivace pro bojovníky i trenéry. Zvolíme adekvátní taktiku, aby Lucka zvítězila. Ideální v prvním kole. Zaměříme se na soupeřky pohyb, rozsah paží či jiu-jitsu. Nedávno získala v jiu-jitsu černý pás. Lucka intenzivně trénuje wrestling. Má obrovskou vytrvalost a odhodlání. Lucka nikdy nebyla klasická bantamová váha, do nižší kategorie se hodí mnohem víc. Lucka sice ráda jí, ale striktně dodržuje nutriční a tréninkový plán. Získali jsme v UFC mnoho zkušeností, jak v oktagonu, tak v zákulisí. Například po prohraném zápase za námi přišel frontman kapely Red Hot Chilli Peppers a divil se, jak je možné že Lucie prohrála, když celou dobu dělala zápas.

Ondřej Novotný

Dlouho jsem doufal a věřil, že UFC do Prahy přijde. Lucie má obrovský potenciál a hlavně něco navíc – srdce bojovníka a nezlomnou vůli. Carmouche je opravdový bad ass. Bojovala s Rondou, s Mishou Tate. Je možná o dva stupně výš, než Lucky předchozí soupeřky. Pokud ji Lucka porazí, bude jeden až dva zápasy od titulové šance. Carmouche neprohrává zápasy před limitem, takže ukončit ji, bude obrovský úspěch. Celá karta v Praze je skvěle postavena. Blachowicz a Santos jsou oba krůček od titulového zápase s Jonem Jonesem. Nakonec se mi líbí, že je Lucka jedinou českou zástupkyní, protože tím získá obrovský hype a velkou záři reflektorů. Chystáme na celý týden studio UFC, kde se představí Viktor Pešta či Karlos Vémola.

Jaroslav Svoboda

Jednání s UFC začala cca 3 roky zpět. Byli jsme blízko termínu v loňském roce, ale vyšlo to až letos. Seriózní jednání začala v listopadu loňského roku. Neměli jsme podmínku, že na kartě musí být český bojovník. Dodali jsme určitá doporučení, ale rozhodnutí je pouze na UFC. Turnaj byl vyprodán za několik hodin a hned jsme dostali od UFC pozitivní zpětnou vazbu. Věřím a přeji si, že se UFC do Prahy vrátí.

Dotazy novinářů

Jak daleko byla Lucka od hlavního zápasu ?

Ladislav Erdélyi: Nad tím jsem nepřemýšlel, ale když se podívám na hlavní plakát k turnaji, jsem spokojený v jaké pozici se Lucie nachází.

Budete zápasit v jiné váze, jak probíhá shazování?

Lucie Pudilova: Odepřela jsem si večeři (smích). Držíme se plánu a poslední kila shodíme pomocí horkých van. Do zápasu bych měla nabrat cca 5 kg.

Padne rekord ve sledovanosti UFC na Nova Sport?

Ondřej Novotný: Určitě ano. Všichni vnímáme jak jde sledovanost MMA nahoru. Očekávám překonání sledovanosti všech turnajů, kterých se zúčastnil Conor McGregor. Doufám, že pokoříme všechny pořady, které ten večer poběží v televizi. Cokoliv pod 400 tisíc sledování by mě překvapilo.

Budeš mít v hale rodinu a kamarády?

Lucie Pudilova: Přímo do haly dorazí moji tréninkoví partneři. Rodina bude doma u televize, protože se o mě bojí.

Jsi milá a usměvavá žena, kdy se z Tebe stane zvíře, které bojuje v kleci?

Lucie Pudilova: Při nástupovce a hned jak vstoupím do klece

Není vám líto soupeřek, že jim musíte ublížit?

Lucie Pudilova: Rozhodně není (smích) Nejdu tam s tím, že jí ublížím, ale že jí chci porazit.

Když jsi nastoupila ke svému prvnímu profesionálnímu zápasu, napadlo Tě někdy, že budeš sedět na tiskové konferenci před UFC v Praze a odpovídat na dotazy novinářů?

Lucie Pudilova: To mě nenapadlo ani týden zpátky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here