Tony Ferguson vs. Kevin Lee o interim titul na UFC 216

Tak se nám to na předních příčkách lehké divize konečně pohne.

Dana White v noci na Contender Series potvrdil, že tento zápas je oficiálně domluven a podepsán pro UFC 216, 7. října v Las Vegas.

Tony Ferguson vs. Kevin Lee

Ferguson je momentálně vyzyvatel číslo 1. v lehké divizi. Dlouhodobě se však plánoval zápas s Khabibem Nurmagomedovem. Měli se potkat už na UFC 209, k tomu ale kvůli zdravotním problémům spojených se shazováním váhy nedošlo a Khabib byl dokonce odvezen do nemocnice. Od té doby se pořád jen čekalo a bylo ticho.

Měsíc zpátky už to vypadalo nadějně. Začalo se znova spekulovat o jejich možném zápase na UFC 217 v MSG, oba se uráželi a vyzývali na Twitteru. Prostě klasika. Podle všeho ale celé jednání selhalo na Khabibovi, který nabídku na zápas nepřijal.

Není tedy na co čekat. Divize musí jít dál. Zápas bude o interim titul. Vítěz se tedy s největší pravděpodobností můžu koncem roku těšit na zápas s boxerem Conorem McGregorem.

Tony Ferguson (22-3) už taky nějaký ten pátek nebojoval. Nebylo to ale proto, že be nechtěl, ale spíše kvůli nedostatku soupeřů a onomu odstoupení Khabiba z 209. Poslední zápas Tonyho byla pětikolová demolice bývalého šampióna Rafaela dos Anjose listopadu minulého roku. Tony má momentálně 9 vítězství v řadě bez porážky.

Kevin Lee (16-2)si v minulém zápase připsal výhru nad vítězem TUF Michaelem Chiesou a prodloužil svou sérii vítězství na 5 zápasů v řadě. Výhra to ovšem byla díky rozhodčímu Mariu Yamasaki trochu kontroverzní.

Kdo natáhne svou vítěznou sérii a získá interim (prozatímní) titul lehké váhy a vidinu největší výplaty svého života?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here