Tvrdé koleno, návrat Terminátora a pětikolová válka, to byl OKTAGON 17

OKTAGON ubránil svou brněnskou pevnost a v sobotu 17. října nabídl svým fanouškům přenos galavečeru OKTAGON 17. Ti mohli sledovat sedm napínavých utkání, z nichž většina skončila před limitem.

Nejprve se představil Pavel Salčák s Petrem Bartoňkem. Zkušený reprezentant Reinders gymu si se soupeřem poradil hned v prvním kole na submisi, když Bartoňka uškrtil pár vteřin před koncem první pětiminutovky.

Druhý na řadu šel Tomáš Le Sy. S nevyzpytatelným Francouzem Mssaatem ale nezvládl úvod a z nepříznivé pozice na zemi se nedokázal dostat. Mssaate mu nasadil páku na nohu a koncem prvního kola si připsal důležité vítězství.

OKTAGON 17 zažil i velké návraty. Prvním z nich byl Matěj Kuzník. Ten se vrátil do klece po téměř dvouleté pauze zaviněné vleklým zraněním kolene. Po odstoupení Františka Fodora vzal zápas s Kuzníkem na poslední chvíli Štěpán Guba, kterého si fanoušci pamatují z jarního projektu Underground. A návrat ostravskému rodákovi vyšel, Gubu porazil ve druhém kole, když duel ukončil rozhodčí.

Výkon večera předvedl Andrej Kalašník, když svého norského soupeře OJ Johnsona ukončil brutálním kolenem.

O největší překvapení turnaje se pak postaral Mateusz Strzelczyk, který si vyšlápl na favorizovaného Vlasta Čepa. Krále Undergroundu donutil odklepat po ukázkovém armbaru.

Návrat do klece po jedenácti měsících zažil také Karlos Vémola. Terminátor se proti norskému soupeři Thomasi Robertsenovi nadřel. První dvě kola kontroloval tradičně na zemi, začátkem třetího kola několikrát tvrdě inkasoval, nakonec ale svého soupeře utáhl na north-south choke a od Zápasu století se vrátil na vítěznou vlnu.

V titulovém zápasu welterové váhy mezi Davidem Kozmou a maté Kerteszem sledovali diváci ukrutnou pětikolovou bitvu, z níž nakonec těsně na body vyšel jako vítěz úřadující šampion David Kozma

Další turnaj OKTAGONU s pořadovým číslem 18 je naplánován na 21. listopadu.