Tyron Woodley: „Myslím, že mým dalším soupeřem bude vítěz duelu Bisping vs. GSP.“

Lehká a welterová divize patří v UFC dlouhodobě k těm nejnabitějším, plným vyzyvatelů nebo začínajících talentů.

Lehká váha má šampióna Conora McGregora, který je stále tak trochu v zimním spánku. Nedávno ze zápasu na UFC 216 vzešel prozatímní (interim) šampión, kterým se stal Tony Ferguson. Co se týče elitních vyzyvatelů a bojovníků vyhlížejíc titulovou šanci – Khabib Nurmagomedov, Edson Barboza, Eddie Alvarez, Justin Gaethje nebo Nate Diaz.

Welterové váze kraluje už nějakou tu dobu šampión Tyron Woodley, s třemi úspěšnými obhajobami. Mezi hlavní vyzyvatele patří bývalý šampión Robbie Lawler a Rafael dos Anjos. Právě ti se spolu zanedlouho utkají a vítěz by měl jít o titul s šampiónem. V těsném závěsu je teď nově Colby Covington. Dále pak jména jako Jorge Masvidal nebo Darren Till.

Tyron Woodley se stále zotavuje po operaci ramene, které ho předtím už delší dobu trápilo. Ne že by ale s prací nějak zahálel. Aktivně vystupuje na FOX Sports v pořadech s UFC zpravodajstvím apod. Nově má taky nový mini pořad ve spolupráci s bulvárním TMZ Sports.

Nedávno byl hostem podcastu Jona Anika a Kenny Floriana, kde se ho pánové zeptali, s kým bude podle něj mít další zápas. Člověk by čekal, že to bude jeden z výše jmenovaných vyzyvatelů. Omyl.

Woodley už nějakou dobu mluví o tzv. “money fightu“ šampión vs. šampión. Skoro všechny welterové vyzyvatele už porazil a žádnou výzvu ve své divizi nevidí.

„Myslím, že mým dalším soupeřem bude vítěz duelu Bisping vs. GSP.“

„Je to pro mě dost těžké, protože když se podíváte na žebříček divize, skoro všechny jsem tam už porazil – Lawler, Thompson, Maia, Condit, Hyun Kim nebo Gastelum. Nemám tady dalšího soupeře.“

„Většina lidí má krátkou paměť a zapomíná na moje schopnosti ukončovat zápasy nebo co je mým resumé. Mám 18 vítězství, 11 z toho bylo díky ukončení soupeře a 9 dokonce v prvním kole. Když bojujete s pravými vyzyvateli a prvními bojovníky v žebříčku divize, – což už teď většina šampiónů nedělá- jdete proti lidem jako Stephen Thompson nebo Demian Maia. Tihle chlapi jsou mistři v určitých oborech, a pokud se nechcete nechat chytnout do pasti, musíte opatrně.“

Woodley by do střední divize bezesporu zapadl.  Svou postavou by byl zdejším vyzyvatelům a šampiónům s přehledem rovnocenným soupeřem.

Zápas s vítězem duelu Bisping/GSP je ale spíše nereálný, neboť ti mají ve smlouvě, že vítěz musí jít s prozatímním šampiónem jejich váhy, kterým je Robert Whittaker. Na Woodleyho tak pravděpodobně zbude klasická povinnost zápasu podle žebříčku.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here