Tyron Woodley: Vyčistím celý welter a pak chci titul ve střední váze

Sám o sobě tvrdí, že je nejnenáviděnějším šampiónem UFC. Tyron Woodley je nezpochybnitelným králem welterové divize. Třikrát úspěšně obhájil titul, i když s minimálním počtem úderů. Na druhou stranu, Thompson i Maia jsou specialisté v určitém aspektu boje a těžko lze Woodleymu vyčítat, že tomu přizpůsobil zápasovou taktiku.

Sám o sobě tvrdí, že je nejnenáviděnějším šampiónem UFC. Tyron Woodley je nezpochybnitelným králem welterové divize. Třikrát úspěšně obhájil titul, i když všechny tři zápasy skončily pískotem diváku. Na druhou stranu, Thompson i Maia jsou specialistiév určitém aspektu boje a těžko lze Woodleymu vyčítat, že tomu přizpůsobil zápasovou taktiku.

V sobotu v noci proti sobě nastoupí bývalý šampión lehké váhy Rafael Dos Anjos a nenáviděný Colby Convinghton v souboji o prozatimní pás váhy od 77 kilogramů. Vyvolený se již zotavil ze zranění ramene a během léta by mohl znovu bojovat. V rozhovoru řekl, že je pouze na šampiónovi, kdy se rozhodne obhajovat a vyzyvatelé musejí počkat.

„Předpokládám, že se vrátím 4. srpna. Chci bojovat v Los Angeles. Opravdu se nezajímám o to, kdo je připraven nebo kdo je další. Musíte si uvědomit, že jako šampion mám určitá práva a postavení. Až budu připraven bojovat, budeme bojovat. Nechci jen sedět a čekat. Jsem šampión a chci zápasit!“

Po vítězství v prvním kole KO proti Robbie Lawlerovi získal svůj vysněný titul. Třikrát ho úspěšně obhájil, ale na UFC 217 si poranil rameno a ze zranění se zotavoval dlouhou dobu. Zatímco byl pryč, se pořadí v divizi velmi zamíchalo a Tyron neřeší, kdo proti němu příště nastoupí. Přesto přiznává, že několik vyzyvatelů má na souboj o titul právo.

„Některé zápasy by se vůbec neměly uskutečnit či neměly být o prozatimní pás. Na druhou stranu můžete udělat zápas i s někým, kdo je v jiné divizi. Možná to bude jeden z bratrů Diazů – dobře, Nick má určité problémy, takže spíše Nate. Možná Georges St-Pierre, možná někdo jiný, ale ujišťují vás, že jsem ochoten bojovat s každým z nich.

Welterová divize čítá mnoho kandidátů na titul, ale Woodley směřuje výš. Chce být nejlepší sedmdesát sedmičkou historie. Několikrát obhájit titul a pak, stejně jako GSP, přestoupit do střední váhy a tam získat titul. Na rozdíl od GSPho by titul ve střední váze toužil obhájit a tím se stát legendou, možná větší než sám Georges St-Pierre.

„Chci je porazit všechny. Nevadil by mi zápas s Dos Anjosem, Convinghtonem ani Usmanem či Tillem. Vyčistil jsem téměř celou divizi, jsem právoplatným šampiónem. Jednou nastane čas a já přejdu o váhu výš. Získám ten pás a budu ho obhajovat. Nechci jit výš jen proto, abych řekl, že mám dva pásy. Chci porazit všechny ve své divizi a říct si: teď už jsi udělal vše. Neustále potřebuji nové výzvy, a proto chci vyhrát pás ve váze do 84 kg. Obhajovat ho a ukončit kariéru jako střední váha.

Woodley ve dvou zápasech vymazal Stephena Thompsona. Proti Damienu Maiovi úspěšně odmítl téměř dvacet takedownů. Přesto odcházel s pískotem. Nároční fanoušci čekají v titulových soubojích přestřelky tvrdých úderů a  těmi Tyron šetří. Až narazí na soupeře, který není takový specialista, určitě uvidíme tu starou dobrou mašinu, která zadní rukou dosáhne dál, než si většina soupeřů dokáže představit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here