Tyrone Spong si brousí zuby na Klička, kickboxem si „nevydělá“

Světová kickboxerská superstár a legenda mezi šestnácti provazy Tyrone Spong se nedávno nechal slyšet, že v současné době pověsil kickbox na hřebík a své soustředění plně věnuje boxerské přípravě. Od svého těžkého poranění nohy v roce 2014 v zápase s Gokhanem Sakim má na svém kontě již dva boxerské duely, které stihl během pouhých dvou týdnů a které oba shodně vyhrál KO v prvním kole během prvních dvou minut.

Spong svým rozhodnutím přesunout se k profesionálnímu boxu překvapil nejednoho fanouška. Jak sám potvrdil, box mu tolik nezatěžuje poraněnou nohu a co je hlavní, doufá, že si boxem vydělá víc peněz, než by si vydělal kickboxem.

20130810102808_09_Spong_1037

Není to jen proto, že by byl kickbox příliš velké riziko. Současné kickboxerské organizace mi prostě nedokáží zaplatit to, co bych si představoval. A já nemám svoji laťku tak nízko, abych přijímal odměny nižší, než by měly skutečně být. Jsem mistrem světa v šesti váhových kategoriích. Porazil jsem ty nejlepší. Udělal jsem něco, co v historii kickboxu nikdo neudělal – přešel jsem ze střední do těžké váhy a byl jsem jedním z nejlepších vůbec. Myslím si, že si zasloužím víc“, tvrdí Spong. „Pokud nejsou ochotní do mě více investovat, tak raději udělám něco pro sebe a po svoji budoucnost a pro vybudování svého odkazu jako komplexního zápasníka bojových sportů“.

Není tajemstvím, že holandští bojovníci si zvykli na obrovské honoráře z dob japonských turnajů K-1, které ovšem organizace GLORY odmítá vyplácet.

V minulosti se mnou v GLORY vždy dobře zacházeli. Stejně tak jsem i já zacházel s GLORY. Dělal jsem všechno pro to, abych se stal tváří GLORY a abych je proslavil i v Americe. Udělal jsem vše, o co mě požádali a byl jsem jejich hlavní hvězdou. Jen asi nejsem spokojený s nabídkou, se kterou přišli. Všechno vypadalo dobře, ale každá organizace bude tvrdit, že má ty nejlepší bojovníky na světě. Ale nemají, protože nejlepší bojovník na světě s vámi nemá kontrakt, a to jsem já. Konec příběhu“.

A pro fanoušky MMA měl Spong také zajímavou odpověď. Má na svém kontě totiž dva MMA zápasy, oba vítězné a jistě není tajemstvím, že by na své konto rád přidal další, třeba i v UFC.

Hlavní věc je jistá – jsem bojovník a bojuji za peníze. Dana White (prezident UFC, pozn. red.) je opravdu dobrý chlap a osobně jej znám. Myslí si, že jsem blázen. Já si naopak myslím, že Dana je blázen, protože mi nedá alespoň jeden zápas. Protože právě teď jsem jedním z největších jmen v bojových sportech a mohu přitáhnout spousty fanoušků. A není to právě to, o co v bojových sportech jde? Dane, dej mi ten jeden zápas!

Smlouva s GLORY je zatím v nedohlednu a s UFC asi také, takže se Spong soustředí na svůj třetí boxerský zápas. Na otázku, jak velký cíl si v boxu dává, bez váhání odpověděl: „Právě teď mám v hlavě Klička, proč ne?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here