Pérová divize žen není v UFC prakticky vůbec rozvinutá, neboť momentálně je to Cris Cyborg a zbytek. Z toho důvodu může být jediný ženský zápas na hlavní kartě UFC 225 zároveň titulovým eliminátorem.

Všechno to začalo u jedné z účastnic tohoto utkání, Holly Holm. Slavná boxerka, která kdysi šokovala celý svět a zlikvidovala Rondu Rousey, se od té doby spíše pokouší udržet někde kolem vrcholu, ale místo toho spoustu zápasů prohrála, a to včetně utkání o titul UFC v pérové váze, kde ji porazila Germaine de Randamie, aby se následně šampionského pásu vzdala.

Holm dokázala na závěr loňského roku hodně potrápit Cris Cyborg, jako málokdo (ne-li nikdo), takže společnost si ji v takovém případě logicky ponechává někde poblíž titulových příležitostí. UFC ale zatím nemá moc kde brát a z toho důvodu sáhla jako již častokrát po někom ze ženské organizace Invicta FC.

Megan Anderson vypadá v kleci hrozivě, většinou je větší než její soupeřky, které ve svých posledních čtyřech zápasech přejela jako tank (všechno TKO). Tak jako je již pravidlem se ale po zisku titulu v Invictě vzdala práva na obhajobu, pás uvolnila a podepsala smlouvu s UFC. Jenomže Megan Anderson nebyla k vidění skoro rok a půl – taková doba uplynula od jejího posledního souboje. Nikdo tedy neví, o kolik se zlepšila, jakou cestou se vydala. Rozhodně ale bude pro Holly Holm tvrdou soupeřkou.

Stylisticky půjde o zápas box vs. Muay Thai, i když Holly v UFC hodně kope a je velmi odolná. Naproti tomu Megan ráda diktuje tempo, tlačí na soupeřky a ráda je ukončuje velice brzy. Přesto chce ale proti Holly předvést komplexní výkon a nezaměřovat se jenom na údery.

Debut na hlavní kartě přichází pro Megan Anderson za poměrně dlouhou dobu (její původní debut proti Cyborg se v červenci 2017 neuskutečnil), navíc propagace spíše vybízí k tomu, že UFC počítá s odvetou Cyborg vs. Holly Holm. Šampionka pérové váhy o tom sama mluvila. Anderson chce ale všem ukázat, že do UFC přichází pro spoustu lidí neznámá tvář, která může narušit marketingové plány.

Holly Holm tady více vypadá jako dosazená figurka, neboť sama se cítí být doma v bantamové divizi, kde by mohla vyzvat silnou Amandu Nunes, pokud nedojde k plánovanému superfightu Cyborg vs. Nunes. Tak jako tak zde výsledek jednoznačně rozhodne o tom, co se bude v této váhové kategorii dít dál.

Megan Anderson je pro Holly Holm velkou hrozbou a mohla by ji v zápase celkem nešetrně naložit. Zkušená „kazatelova dcera“ bude však chtít svoji soupeřku vlákat do pasti a pak fatálně zaútočit. Nejprve ale bude muset zvládnout handicap v podobě výšky a rozpětí paží bojovnice, která bude v sobotu večer stát naproti ní v kleci.

Bude to úspěšný debut nové tváře nebo se projeví zkušenosti? Ženský zápas a všechny ostatní můžete sledovat s námi v Praze. Stačí zajít do Expats Baru ve Vinohradské ulici a užívat si UFC 225 po boku dalších fandů. Vstupné žádné není, veškeré informace najdete ZDE, a to včetně možnosti rezervace stolu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here