UFC 225: Whittaker vs. Romero – Titulový zápas bez titulu – PREVIEW

UFC 225: Robert Whittaker vs. Yoel Romero 2

Pravděpodobně dvě nejlepší střední váhy na světě opět zkříží své cesty. Jedenáct měsíců po prvním zápase, kdy na body zvítězil šampión Robert Whittaker, dostává Romero druhou šanci. Bohužel ona druhá šance nebude plnohodnotná, neboť Romero nezvládl udělat váhu, ať už byly okolnosti jakékoliv.

Robert Whittaker (20-4) vs. Yoel Romero (13-2)

Oba bojovníci jsou vlastně hodně odlišní. Robert Whittaker je i navzdory 24 profesionálním zápasům stále v nejlepších letech, o čemž vypovídá i jeho výkonnost. Ta jde s každým jeho vystoupením výrazně nahoru.

Stylem připomíná práci špičkových nájemných vrahů, samozřejmě těch, které známe z filmů. S chirurgicky přesnými údery a precizním pohybem pomalu pronásleduje své soupeře, než sami padnou a nezbude jim nic jiného než se doslova nechat knokautovat nebo vybodovat.

Jeden by řekl, že jednačtyřicetiletý Romero už není v nejlepších letech a má to za sebou. Číslem v občance možná ano, ale stačí se podívat na jeho formu nebo nedávné výkony. I když toho příliš v MMA – v porovnání se svým věkem – tolik nestihl, je to hlavně tím, že se několik desítek let pohyboval na půdě wrestlingu, kde získal třeba stříbrnou medaili z olympiády.

Jeho styl by se dal přirovnat k ručnímu granátu. Čiší z něj velké nebezpečí, stačí ho odjistit. No jo, jenže dobu odjištění zná pouze Romero, což z jeho zápasů dělá napínavou podívanou. S jeho pohybem a řečí těla by s klidem mohl nastoupit na příští krasobruslařské mistrovství Světa. Každé střetnutí v kleci si očividně užívá plnými doušky a i proto si s ukončováním soupeřů dává dost na čas.

Co může být vlastně jiného než při prvním zápase?

  • Taktika
  • V prvním vzájemném střetnutí zahrálo bezesporu velkou roli koleno Roberta Whittakera, které si po 13 sekundách od začátku zápasu zranil a následně tomu musel přizpůsobit svou taktiku a rozhodně se to podepsalo i na výkonnosti.

Zbytek?

Nechme se překvapit.

Hlavní zápas a všechny ostatní můžete sledovat s námi v Praze. Stačí zajít do Expats Baru ve Vinohradské ulici a užívat si UFC 225 po boku dalších fandů. Vstupné žádné není, veškeré informace najdete ZDE, a to včetně možnosti rezervace stolu.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here