UFC FIGHT NIGHT – DOMÁCÍ FANOUŠCI V ŠOKU NA OBOU TURNAJÍCH

Začněme nejprve v Macau, které se snaží být větším a lepším místem k utrácení peněz než Las Vegas. V hlavní kartě se představili mimochodem finalisté prvního Čínského TUF a byla to nuda, že jak vítěz, ta poražený sklidili pouze pískot.

V daleko zajímavějším zápase se představil domácí Lipeng v zápase proti semifinalistovi TUF Canada vs. Austrálie Oŕeillymu. Australan nedostal v podstatě čuchnout a body lock plus pěkně rozseknutá tvář mu ze zápasu udělali peklo.
Po zaváhání s rory McDonaldem, kdy nepředvedl zhola nic se vrátil na dominantní vlnu můj oblíbenec Tyron Woodley a Dong Hyun Kima nepustil ani přes prách poloviny prvního kola. Tvrdé KO údery na hlavu po ne úplně povedené otočce, kterou Kim zkrátka špatně načasoval.

Hlavní zápas Cung Le (9-2) ve 42 letech proti Bispingovi (25-6), který nikdy neprohrál 2x v řadě a nastupoval již ke svému 22 zápasu v UFC. Bisping vyhrál toto utkání svým neustálým tlakem a skvělou kondičkou ve spolupráci s přesnými údery, které Cunga otevřeli u obou očí. Bylo to jeho deváté KO a je 4 v historii UFC v počtu KO.

Domácí si tedy zrovna nesmlsli, neb jejich dva hrdinové dostali pořádný výprask.

O pár hodin později v Oklahomě to bylo ovšem ještě horší. Domácí hvězda Benson Henderson byl v prvním kole jasně přeboxován Brazilcem Dos Anjosem, který do té doby figuroval na 5. místě a místo toho, aby si Benson zajistil titulovou šanci si na ni bude muset zřejmě nějaký čas počkat a co je horší. V lehké váze je samozřejmě až příliš plno a většina borců dostane maximálně jednu až dvě příležitosti, aby se předvedli. Pro Bensna se jistě prostor najde, ale lehké to již prostě nebude.

Rychlou porážku v jednom hlavních zápasů zažil také nejstarší funkční veterán středních vah Mike Pyle (38let). O 14 let mladší soupeř Mein jej levým skočeným hákem poslal do říše snů a sebe pak na kraj první desítky.

Další katastrofu si pak připsal Carmont, který po pomalejším a nic moc prvním kole z obou stran absolutně nestačil na nástup brazilce do druhé kola a Leites jej rozsekal na maděru. Od svého návratu do UFC již má 4 vítězství v řadě a jeho forma dává vzpomenout na rok 2009, kdy bojoval o titul UFC s Andersonem Silvou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here