Urijah Faber se vrací ze sportovního důchodu

The Californian Kid ukončil úspěšnou kariéru v zimě 2016. Zakladatel Team Alpha Male gymu dlouho přemýšlí nad návratem ze sportovního důchodu. V červnu pořádá UFC turnaj v Sacramentu, kde Faberův gym sídlí. Urijah by se rád představil na domácí půdě.

„Je tu vážný zájem. Do zákulisí nikdo nevidí, ale celou dobu co jsem v důchodu, dostávám  nabídky na zápasy a začal o tom přemýšlet. Celou dobu jsem byl v tělocvičně a pomáhal borcům jako trenér. Trénuji neustále. Za posledního půl roku jsem dostal několik nabídek, na short notice zápasy, ale i tak jsem si říkal: Sakra, chlape, je to lákavé!“

„Do důchodu jsem odešel, protože jsem cítil, že je ten správný čas. S mým návratem je to stejné. I v mém věku se vyrovnám mnohem mladším borcům a říkám si, že není na co čekat.  Je mi sice již čtyřicet, ale hledám nové výzvy a překážky. 

Návraty ze sportovních důchodů nedopadají většinou nejlépe. Urijah však denně trénuje s těmi nejlepšími a drží se celoročně v tréninkovém zápřahu. Populární bojovník patrně ještě řekl své poslední slovo.