Velkolepý galavečer UFC 257 je tady! Jaké zápasy si rozhodně nenechat ujít?

Vyvrcholením očekávaného turnaje UFC 257 bude odveta mezi Dustinem Poirierem a Conorem McGregorem. Celá akce však nabídne několik dalších neméně zajímavých bitev. Jaké zápasy stojí za pozornost?

Chandler vs. Hooker

V hlavním předzápase se v kleci UFC poprvé představí šampion organizace Bellator MMA Michael Chandler (21-5), který se v nejlepší lize světa touží předvést ve velkém stylu a zaútočit na titul šampiona lehké váhy. Čtyřiatřicetiletý Chandler vyhrál devět z posledních jedenácti zápasů a na svém kontě má sedm vítězství na submise a devět ukončení na KO/TKO. Ve svých zápasech dominuje díky svému prvotřídnímu wrestlingu, který zřejmě bude chtít předvést i v premiéře v UFC proti ostřílenému borci.

Nováčka UFC v kleci přivítá zkušený a velmi nebezpečný Dan Hooker (20-9). Hooker má v nejlepší lize světa již patnáct zápasů, ve kterých čelil těm největším jménům. Mezi jeho cenné skalpy patří například vítězství nad Paulem Felderem, současným titulovým vyzyvatelem Gilbertem Burnsem nebo Alem Iaquintou. „Hangman“ nasbíral deset ukončení na KO/TKO, ale ve své bilanci má také sedm vítězství na submission. Dokáže zkušený zástupce UFC vyškolit hvězdu Bellatoru?

Sanchez vs. Muradov

Za svým třetím vítězstvím v UFC míří do boje Makhmud Muradov (24-6). Uzbek s českým srdcem naposledy zápasil v roce 2019 proti Trevoru Smithovi, kterého senzačně ukončil ve třetím kole tvrdým KO. Muradov je na fantastické sérii třinácti vítězství v řadě a dnes v noci bude bojovat o další. Případná výhra jej totiž může značně přiblížit k TOP 15 nejlepších bojovníků střední váhy UFC. Čeká ho ale další velká prověrka.

Proti Machovi se postaví Andrew Sanchez (12-5), který má v UFC již osm zápasů, ze kterých odcházel pětkrát jako vítěz. Svůj poslední souboj vyhrál už v prvním kole na KO a nyní si brousí zuby i na Muradova. Sanchez se může pyšnit šesti ukončeními na KO/TKO a dvěma submisemi. Zastaví Muradov nebezpečného Sancheze a připíše si další cenné vítězství?

Rodriguez vs. Ribas

Chybět nebude ani atraktivní souboj dvou předních bojovnic slámové váhy. Marina Rodriguez (21-1-2) se po porážce s Carlou Esparzou, bude chtít vrátit na vítězné sedlo a prolomit poměrně nešťastné období. Z posledních pěti zápasů totiž vyhrála pouze dva, jednou odcházela jako poražená, a dokonce si prošla dvěma remízami, což je v MMA dost neobvyklé. Brazilská bojovnice má na svém kontě pět KO/TKO a jednu submisi. V UFC na své první vítězství před limitem stále čeká, ale je extrémně motivovaná ukázat své nebezpečné zbraně a vyšplhat až k titulovému zápasu.

V cestě jí však bude stát rozjetá krajanka Amanda Ribas (10-1), která má za sebou pět vítězství v řadě, kdy si připsala několik velmi cenných skalpů, jako je například Paige VanZant nebo Mackenzie Dern. V UFC ještě stále nenašla přemožitelku a prohrát nehodlá ani dnes v noci na turnaji UFC 257. Brazilka patří mezi komplexní bojovnice, která je nebezpečná ve všech aspektech boje a je přesvědčena o dalším cenném vítězství.