Byl to velmi očekávaný zápas již od chvíle, kdy jej oznámila ruská organizace RCC a posléze ho také potvrdil sám Viktor Pešta. Nakonec byl ale závěrečný nástup jeho soupeře Alexandera Emelianenka příliš.

Vše vypadalo pompézně a neslo se v duchu filmu Rocky 4, akorát obráceně. Velkolepý nástup za pomoci virtuální reality si mohl užít Viktor „Drago“ Pešta.

Pešta se snažil být aktivní od začátku zápasu, Emelianenko držel střed klece a měl připravenou zadní ruku, která je vždy nebezpečná. Český bojovník natrefoval údery a dostal soupeře do dobré pozice v klinči u pletiva.

Emelianenko měl problémy s předním úderem Pešty, který neustále trefoval, byl efektivní, měl dobrý pohyb po kleci. V prvním kole dokázal být úspěšnější.

Na začátku druhé části utkání šel Pešta s Emelianenkem na zem díky takedownu. Ještě předtím, než rozhodčí postavil zápas zpátky na nohy, Pešta dokázal být aktivní. Jenomže pak začal trefovat Emelianenko, přidával sérii stále tvrdších a tvrdších úderů, dokud rozhodčí neukončil zápas.

Pešta věděl, jaká výzva před ním ležela. Přestože to nevyšlo, vzbudil tímto utkáním pozornost a v budoucnu by mohl získávat další zajímavé zápasy ať už v Evropě nebo za mořem.

Záznam přímého přenosu i s utkáním Viktora Pešty najdete ZDE:

13 KOMENTÁŘE

  1. Jemeljanenko jen cekal… nechtel to ukoncit v prvnim kole, proto se zdalo, ze Pesta boduje. Jak ale Jemeljanenko zapl jeho turbo, rozbil Pestu za par sekund na cucky. Pesta se ho dokonce bal, coz bylo videt z jeho gestikulace uz cca pulminutu predtim, nez ho Jemeljnanenko rozbil na kusy i tesne predtim, nez dostal zaverecny kolinko. Bohuzel to bylo jak nas krajsky prebor vs Real Madrid.

    • Kdo by nechtěl vyhrát v prvním kole.rozhodčí to neměl zvedat.Viktor byl na zemi aktivní.Třetí kolo by bylo zajimavé.

      • Nechtěl to ukončit v prvním kole 😀 😀 tak tos mě rozbil…. Každej fighter to chce ukončit co nejdřív…. ty blbe 😀

  2. „V budoucnu by tak mohl získávat další zajímavé zápasy ať už v Evropě nebo za mořem“ – heh, leda v pozici dalšího pytle pro regionální kluky, kterej dodává jejich Sherdogům kredibilitu zmínkou o svém turnusu v UFC. Takový zajímavý zápasy jsou pro český MMA spíš medvědí službou.

    Jemeljaněnko je stárnoucí jednorozměrnej boxer-journeyman, kterej nikoho solidního nikdy neporazil (snad kromě Charitonova před deseti lety) a na Peštu neměl evidentně ničím, ani boxingem, ale bylo vidět, že Viktor na tenhle sport prostě vůbec nemá temperament a projevuje se to uvnitř i vně klece. Na těžkou váhu, co se bojí jít do jakýkoliv přestřelky, je vyděšená, nedokáže nikoho sundat a absolutně nemá knockoutovej úder snad ani v mountu, je prostě smutnej pohled…

  3. Svatá pravda, Emelinennko ho opravdu první kolo nechával a asi si ho četl, nejspíše by nevypadalo hezky, když by ho přejel hned. Dostal bomby, neudělalo to s ním nic. Na zemi byl Pešta jasně lepší, ale nechápu proč to rozhodčí hned postavil, asi proto, že pešta se nesnažil přejít gard či získat lepší pozici, každopádně tím jak to rozhodčí postavil, se rozjela konečná a bylo po peštovy který prostě neměl šanci a Saša si s ním pohrál jako buldozer s myší. Podle méo to pešta vůbec neměl brát, to je jako to jeho UFC … nemyslíš, zaplatíš. Není ani zdaleka tak dobrý když se podíváte na borce v těžké váze, tak pešta je prostě ještě kluk oproti nim.

  4. Za mne velmi atraktivní zápas, Viktor měl skvělou taktika,která 7 minut fungovala,ale prostě nemá ten zabijacký instinkt,Saša po prvním trefeném úderu ucítil krev a byl konec.Viktor se ještě může v těžký váze zlepšovat, ty nejlepší jsou momentálně DC 39 let,Miocic 36…má ještě čas, ale potřeboval by ko úder…

  5. Také mi přišlo ,že Rus vyckava.. Ale nechápu, proč to rozhodčí postavil. Na zemi byl Pešta aktivní, pár ran mu rozdal.. Rus se stále bránil a na jednou rozhodčí zakročí. Nechápu! Kdyby to nechal být, věřím, že by měl Pešta šanci.
    Když se podívám na nedávný souboj Vemola vs Kincl, také se Vemola válel na Kinclovi. Rozhodčí do zápasu nezasahoval a proto Vemola vyhrál. Kdyby to postavil, věřím, že by ho Kincl dal..

  6. Ano Michale, souhlasím s tebou. Ale pokud ten sport sleduješ, nebo ho provozuješ, tak mi musíš dát za pravdu
    Jinak k tomu souboji – nee jen mě, ale i treneru Bartakovi se nezdá zásah rozhodčího. Dokonce se i domnívá ,že mu rozhodčí dost pomohl.. Doslova řekl ,že mu rozhodčí pripiskaval..
    Věřím tomu ,že by ho dal

  7. Jirko jasně, že mu pomohl, už v prvním kole když se Saša opíral o klec,ale s tím musel Viktor počítat,to je normální ve většině sportech,že se pomáhá domácím.Viktor se zlepšil v postoji ,ale ty údery Sašu nijak neohrozily,spíš vyburcovaly…Ve třetím kole by to dopadlo stejně…Ale skvělý zápas, respekt oběma…

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here