Vrátím se silnější a velmi brzy, věří Costa

Brazilský zápasník Paulo Costa utrpěl minulou sobotu svou první profesionální porážku kariéry. Na UFC 253 podlehl ve druhém kole šampionovi Israelu Adesanyovi.

Ještě zápasem o titul střední váhy Costa celý svět velmi přesvědčivě ujišťoval, že Adesanyu nejen porazí, ale také velmi brzy a nemilosrdně ukončí. V den zápasu se však situace značně obrátila. Byl to totiž právě Costa, kdo šel už ve druhém kole tvrdě k zemi a ztratil bezchybný profesionální rekord.

Ačkoliv byl předvedený výkon pro devětadvacetiletého bojovníka obrovským zklamáním, vzal tuto porážku proti horlivému rivalovi s pokorou.

„Vrátím se silnější a velmi brzy! Děkuji všem za podporu,“ vyjádřil se Brazilec na svém Twitteru.

Mnozí, včetně prezidenta UFC, byli Costovou taktikou v zápase velmi překvapení. Přezdívaný „Borrachinha“ totiž držel rekord za nejefektivnější striking v historii UFC. Za celých devět minut boje proti Adesanyovi však vyslal pouhých 12 signifikantních úderů, což významně přispělo k zániku tohoto rekordu.

„Za celý zápas dal sotva jeden úder,“  řekl Dana White na tiskové konferenci po turnaji UFC 253. „Nepokoušel se ho sevřít, nevyvíjel žádný tlak, neustále se vracel zpět doprostřed oktagonu. Byl to hodně zvláštní výkon.“