Výsledky vážení: Co nás čeká na turnaji OKTAGON 21?

Páteční ráno v brněnské pevnosti OKTAGON tradičně patřilo vážení bojovníků. Už zítra diváky čeká napínavý první letošní turnaj.

Lukačovič vs. Konrád

Prvními bojovníky na kartě a rovněž prvními bojovníky na váze byli Igor Lukačovič a Michal „Migel“ Konrád. Jejich vzájemný zápas je vypsaný v pérové váze do 65,8 kg. Igor i Michal bez problémů navážili a předvedli poměrně ostrý staredown.

Michal Konrád od března minulého roku trénoval na zápas a dle svých slov se zaměřil zejména na svou mentální přípravu. Aktuální série tří proher vytváří dojem toho, že se podobně jako Gábor Boráros nachází nad „propastí“ a nutně potřebuje vyhrát. Michal ale propast nevnímá, ve studiu se zmínil o tom, že si dobře uvědomuje důležitost výhry, dělá to, co ho baví a těší se na sobotní válku.

Michal Konrád: 65,9 kg
Igor Lukačovič: 66,3 kg

Glos vs. Zuzák

Zápas dvou slovenských borců ve střední váze do 84 kilogramů slibuje zajímavou podívanou, proti sobě nastoupí Glos a už poměrně dobře známý Zuzák (#13), byť se Braňo v několika svých posledních zápasech trápil na váze, tak tady on i Michal Glos bez problému navážili.

Branislav Zuzák: 84,3 kg
Michal Glos: 83,9 kg

Bledá vs. Rymarzak

Třetí dvojícii vytvořily Tereza Bledá s Judytou Rymarzak. Vážení se tentokrát neobešlo bez drobných problémů, zápas je totiž vypsaný ve váze do 57,2 kilogramů (flyweight) a polská bojovnice Rymarzak převážila o 0,1 kilogramů, ihned tedy vystartovala do zákulisí, aby mohla doshazovat váhu. Nadějná bojovnice a vítězka Undergroundu Tereza Bledá navážila bez sebemenších problémů.

Tereza Bledá: 57,1 kg
Judyta Rymarzak: 57,3 kg

Peňáz vs. Debienne

Čtvrtý zápas nás vrátí zpátky do střední váhy do 84 kilogramů. Svůj další duel předvede extrémně kvalitní postojář Matěj „Money“ Peňáz s Francouzem Romainem Debiennem. Debienne má v současnosti tři vítězství v řadě, váhu zvládl bez problémů, byť tedy musel shodit nějaký ten kus oblečení. Tři vítězství v řadě ale bude chtít přerušit zápasník Glory nastupující ke svému druhému zápasu. Matěj zmínil, že se zítra v kleci nepotřebuje úplně zdržovat, od zítřejšího zápasu tedy slibuje pořádnou podívanou.

Matěj Peňáz: 84,1 kg
Romain Debienne: 84,3 kg

Kertesz vs. Jungwirth

Oblíbenec domácího publika Kertesz versus nebezpečný Jungwirth, to je dvojice zajímavého mezinárodního zápasu na zítřejším turnaji. Christian Jungwirth se porážkou Václava Holoty vyšvihl do TOP 15 žebříčkuu welterové váhy. Váhový limit splnil s přehledem a bezpochyby je připravený přidat do svého resumé skalp oblíbeného bojovníka. Maté Kertesz je čtyřkou welterového žebříčku, talentovaný a neustále se zlepšující bojovník předvedl domácímu publiku hned několik skvělých bitev, včetně té poslední, titulové, kdy ale po pětadvaceti minutách nestačil na šampiona Davida Kozmu.

Maté Kertesz: 77,2 kg
Christian Jungwirth: 77,15 kg

Macek vs. Enev

Vrcholem prelims zítřejšího turnaje bude zápas v bantamové váze. Prvním mužem tohoto zápasu je Konstadin Vasilev Enev, zkušený bulharský borec. Jeho soupeřem je veterán domácí scény Filip Macek, mnohým fanouškům známý zejména díky titulovému zápasu s Tomášem Deákem. Ten tehdy nedopadl podle jeho představ, teď je ale Macek na dobré cestě si znovu vysloužit šanci zabojovat o opasek.

Filip Macek: 61,3 kg
Konstadin Vasilev Enev: 61,6 kg

Szabová vs. Zouak

Hlavní kartu otevírá další ženský zápas, oblíbená Silent Killer bude bojovat proti Rizlen Zouak z Maroka. Szabová je na vlně svižného vítězství, ale od zítřejšího zápasu si slibuje pořádnou bitvu. Zápas je vypsaný ve váze do 62 kilogramů, Zouak převážila o malicherných 0,05 kilogramů a dostala druhý pokus. Lucia Szabová navážila a vzápětí předvedla se svou soupeřkou hodně nevraživý staredown.

Lucia Szábová: 61,6 kg
Rizlen Zouak: 62,05 kg

Boráros vs. Juráček

Následovat bude ostře sledovaný zápas dvou showmanů a dvou jedinečných příběhů. Na jedné straně ostrý bojovník Matúš Juráček, nastupující do svého druhého zápasu v organizaci OKTAGON MMA, na straně druhé pak výhry a prohry střídající první šampion OKTAGONU Gábor Boráros.

V souvislosti s Gáborem se už nějakou dobu spekuluje o pokračování jeho kariéry a o tom, že nad nímvisí otazník. Gábor vzal domácí scénu doslova útokem a je jedním z nejpopulárnějších bojovníků u nás, přesto ale publikum zvažuje, jakou má jeho cesta budoucnost. Zítřejší zápas s Juráčkem je Gáborovou šancí ukázat, zda ho ještě není radno odepisovat.

Gábor Boráros: 77,3 kg
Matúš Juráček: 77,35 kg

Ryšavý vs. Štrbák

Životní výzvou pro Karola Ryšavého bude duel s velezkušeným Miroslavem Štrbákem. Ten byl doslova krůček od výhry v titulovém zápase s Legierskim, nakonec ale vloni v únoru na body prohrál. Zítra je připraven si svou šanci ale znovu vybojovat. V tom mu bude chtít zabránit oblíbený borec a svěřenec Atilly Végha Ryšavý.

Karol Ryšavý: 70,6 kg
Miroslav Štrbák: 70,3 kg

Pudilová vs. Waliczek

Třetí ženský zápas na kartě turnaje OKTAGON 21 vytvoří kariéru restartující Lucie Pudilová a zkušená polská zápasnice Marta Waliczek. Veteránka UFC Lucie Pudilová se vrací na scénu pod vlajkou nového gymu, v zimě se stala svěřenkyní Ilji Škondriče v bratislavském OFA gymu. Obě dámy váhu splnily a zítra nabídnou jistě tvrdý duel.

Lucie Pudilová: 61,6 kg
Marta Waliczek: 61,5 kg

Lohoré vs. Apollo

Hlavním předzápasem zítřejšího turnaje je zápas světového rázu. Ten vzbuzuje na domácí scéně hodně emocí a to i přesto, že se v něm nenachází žádní domácí bojovníci. Nekompromisní tvrďáci Leandro „Apollo“ Silva a Alex „Da Killa Kid“ Lohoré se proti sobě představí v domluvené váze do 80 kilogramů.

Prvně jmenovanému borci se přezdívá „postrach welterové divize“, zástupce světoznámého American Top Teamu, přemožitel Roberta Bryczeka a veterán UFC bude chtít soupeře přejet a dojít si pro titulovou šanci. Soupeřem mu ale bude ostrý borec, který je všem dobře známý z minulého turnaje a vyhroceného titulového zápasu s Karlosem Vémolou, Lohoré v okamžiku odstoupení Monstera Knížete nakonec dohodl s promotéry a dorazil narychlo do Brna, aby čelil své další výzvě.

Alex Lohoré navážil přesně 80 kilogramů, to se ale nedá říct o Apollovi, který převážil o 2,95 kilogramů a bude mít ještě co dělat, aby se do limitu nakonec vešel. Hodně dlouhý staredown a rozhovory po něm napověděli jedno, tohle bude opravdová válka světové úrovně.

Lohorému se ani trochu nelíbilo, že Apollo převážil o 3 kilogramy, uvedl, že je to podle něj neuctivé a následně mu ironicky nabídl pomoc s doshazováním. Alex tradičně zmínil, že je „Da Killa Kid“ a podle toho bude i dle jeho slov zítřejší zápas probíhat.

Leandro Silva: 82,95 kg
Alex Lohoré: 80 kg

Buchinger vs. Paradeiser

Vrcholem zířejšího turnaje bude titulová bitva lehkých vah. Velezkušená slovenská legenda Ivan Buchinger, majitel titulů dvou světových organizací, se vrací na domácí scénu. V bitvě o svůj třetí světový opasek se mu postaví vycházející hvězda Rony Paradeiser. Ten by svého zkušeného soupeře mohl zaskočit opačným guardem, delším rozsahem paží či odvážným útočným přístupem, což jsou všechno atributy, které v minulosti Buchingerovi u jeho soupeřů neseděly. Bitva vypsaná na pět kol je bezesporu největším tahákem zítřejšího turnaje.

Ivan Buchinger: 70,1 kg
Ronald Paradeiser: 70,3 kg