YANGAMES – VELMI DOBRÁ LETNÍ ZÁBAVA

Máme za sebou Open Air ve Žlutých Lázních, který nesl název YANGAMES.
Přinesl 7 povětšinou rychlých zápasů v pyramidě plus jeden rezervní zápas a tři superfighty.

Musím říct, že tentokrát jsem se šel především bavit. Nevzal jsem si ani ipad, abych dělal podrobnou reportáž a až do semifinále jsem ani nepsal výsledky. Chtěl jsem si zkrátka turnaj užít jako běžný divák a podívat se na něj z perspektivy, kterou již téměř neznám. No a musím říct, že jsem se bavil dobře!

Areál byl pro diváka dobře přizpůsobený. Mobilní tribuna nabízela výborný výhled (až na spodní dvě řady, které byly utopené pod úrovní ringu). Ledka, která byla pověšena za ringem nabízela zpomalovačky, které jsou vždy pro diváky něčím navíc a občerstvení i pití bylo dle mého názoru dost. To platí i pro VIP zónu, kde byl dostatek číšníků.

Zázemí pro boxery bylo slapší a vidět třeba nahatého Havránka, kterak se po KO „sprchuje“ jedním a půl litrem vody bylo trošku smutné a stejně tak se dali asi posílit toalety na které byla nepřetržitá fronta. Jinak ale vše ok a dejme tomu, že je to Open Air a holt se to musí vydržet.

Zápasy – zdaleka ne všem jsem věnoval 100% pozornosti. Soukup vyhrál zaslouženě a přesvědčivě. Hladce si poradil s Havránkem, kde jsem čekal větší odpor. Zklamal mě Fibich (byť první kolo zvládl s přehledem) a v danou chvíli i bodoví, neb semifinále prohrál jasně již po 3 kolech a 4 pak zbytečně odčerpalo Kulovi síly, které chyběli ve finále. I tak byl mladý Slovák příjemný překvapením turnaje.

Vondráček je ve formě a byl skvělý. Navíc jsem u něj viděl radost jako již dlouho ne a moc mu to přeju stejně jako Soukupovi. To samé platí i pro nestárnoucího Apltauera, kterého thaibox baví a jde vidět jak je v zápasech uvolněný.

Co mě naštvalo je, systém sazkabet, který vlastně neumožnil vsadit, byť jsem se opravdu snažil stát se členem sazka klubu. Najít někoho, kdo to na pobočce umí se mi nepovedlo. Nicméně to nejde za pořadatelem. Sázení během večera nebylo mimo obrazovou informaci podporováno, ale chápu, že možná z důvodu výše zmíněného. Kamera by neměla být v rohu na stativu, ale v ruce, aby nezabírala půl ringu a slečnu moderátorku nechám každému na zhodnocení. Myslím, že boxerům spíše vadila, místy se dost mýlila a pletla, ale místy to bylo i legrační a a některým přišla fajn. Nemám na to osobně vlastně žádný názor stejně tak jako na zpěv. Na Open Air mi nevadil a vzhledem k tomu, že večer skutečně letěl kupředu, tak byla takto koncipovaná přestávka v pohodě.

Celkově musím říct, že počasí vyšlo nakonec výborně, což byl základ úspěchu a pořadatelé předvedli velmi dobrou práci. O kvalitě vítěze není pochyb a ti co odmítli či nemohli startovat mohou jen litovat. Já se bavil velmi dobře a mnou pozvaní hosté taky.

p.s. jde vidět, že lidé jako Petr Kareš, Alena Holá a další „mladíci“ ve strukturách a organizačních skupinách mají chuť něco dělat a snažit se a to mě baví!

1 komentář

  1. Ahoj všem
    udělaly jsme maximum pro diváky a zápasníky , OPEN AIR je o kompromisech a věřím že na každé další akci budeme zlepšovat a ladit -:) Nebylo to bez chyb ale kdo a co je dokonalé?? já určitě ne -:) všichni makaly na 100% . Stavěly jsme od 24 h tedy celou noc za deště všem patří dík za nasazení . Alena i Petr jsou mladí a míří vysoko ( jako ve sportu ) tak snad nám jako týmu Yangame jen pro své mládí-:) nikdo nebude z pozice zásluh škodit .Všem díky že jste přišly!!!!!!

Comments are closed.