Anderson Silva by rád znovu bojoval s Nickem Diazem

Anderson Silva se opět snaží vyzvat k zápasu Nicka Diaze

Bývalý šampión – a podle mnohých také nejlepší bojovník všech dob – Anderson Silva znovu projevil svůj zájem o zápas s Nickem Diazem.

Tito dva se spolu utkali již na UFC 183, začátkem roku 2015. Tehdy zvítězil na body Anderson Silva. Kvůli pozitivním testům obou bojovníků na zakázané látky byl však výsledek zápasu anulován.

Anderson Silva na svém Instagramu

“Věřím, že to byl jeden z nejlepších zápasů historie tohoto sportu. Se vším respektem, Nicku, pojďme to všem znovu ukázat. Budu čekat na tvou odpověď. Maximální respekt k rodině Diazu.“

 

Tenhle zápas byl také Nickovým posledním. Od té doby už do oktagonu nevkročil. Momentálně se potýká s pro něj už tradičními spory ohledně dopingových testů. Je provizorně suspendován, neboť neudal jeho stálé bydliště a nemohl tak být testován antidopingovou komisí (USADA).

Anderson bojoval naposledy na UFC 208 (Derek Brunson), kde se mu po dlouhé době konečně podařilo ukořistit vítězství. Kvůli pozitivním testům jeho soupeře pro UFC 212, kterým měl být Kelvin Gastelum, se zápas před milovaným domácím publikem v Brazílii zrušil. Od té doby se dost spekulovalo, jestli už Anderson Silva náhodou nehodlá odejít do důchodu a pověsit rukavice na hřebík. Opak je ale pravdou. Každopádně si nemyslím, že je zápas s Nickem reálný, ten totiž v poslední době dával jasně najevo, že už bojovat nechce.

Od Andersona je to nejspíš jen takový výstřel do tmy s minimální šancí na úspěch, což je samozřejmě škoda. Sám se ještě na pár zápasů cítí a není snad fanoušek MMA, který by ho v kleci znovu rád neviděl.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here