aUFC začíná pomalu plánovat, jak vyšperkovat teď již vždy hodně očekávaný mezinárodní Fight Week, který probíhá v červenci. Pro letošní letní program si vybrala skutečně velkou bombu – Stipe Miocic vs. Daniel Cormier na UFC 226.

Oba se totiž stali hlavními trenéry nové sezóny reality show Ultimate Fighter, která odstartuje 18. dubna a její vyvrcholení přijde právě na mezinárodní Fight Week. Od hlavních trenérů se tedy čeká, že si dají proti sobě zápas.

Pro Cormiera je to přirozené, neboť bojoval jako těžká váha, ale v UFC přestoupil do polotěžké váhy, aby nebyli s velkým kamarádem Cainem Velasquezem ve stejné divizi. Ve skoro 40 letech je pro něj ale velmi těžké shazovat do 93 kilogramů, takže tento duel v těžké váze proti šampionovi jistě uvítá.

Oba jsou ve svých váhovkách dominantní – Miocic vstoupil do historie, protože jako první těžká váha obhájil titul třikrát. Naposledy si poradil s obávaným Francisem Ngannouem. Daniel Cormier má pouze jedinou černou kaňku ve své jinak dokonalé kariéře, a tou je Jon Jones. Ve svém posledním zápase ale ukázal slibnému Volkanu Oezdemirovi, že je pro něj mnohem vyšší úroveň, než na kterou je nyní připravený.

UFC 226 se uskuteční 7. července v Las Vegas.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here