Jednu z nejtěžších výher své kariéry má za sebou Cris Cyborg. Šampionka pérové váhy obhájila titul proti Holly Holm na UFC 219, ale snadné to rozhodně nebylo.

„Holly je tvrdá. Myslím, že to byl můj první pětikolový zápas. Musela jsem být hodně trpělivá. Holly má hodně zkušenosti. Trefila jsem ji a viděla jsem, jak moje údery pociťuje, ale pohybovala se opravdu dobře.“

Bylo to její třetí vítězství na body v kariéře, ačkoliv první dvě zaznamenala, když teprve začínala (v letech 2005 a 2008). Všechno jinak ukončovala před limitem, převážně v 1. kole. Rok 2018 se tak bude nést ve znamení hledání vhodné vyzyvatelky. Cyborg znovu potvrdila, že chce Megan Anderson, aktuální šampionku Invicty v pérové váze.

Společně se obě bojovnice měly původně sejít na UFC 214, ale Anderson se z blíže neznámých osobních důvodů odhlásila z utkání.

„Chci, aby moje divize rostla. Pokud máme růst rychle, potřebujeme víc holek ve 145. A myslím si, že ona (Megan) je další na řadě.“

Cyborg by se nebránila ani případnému brazilskému utkání s Amandou Nunes, šampionkou bantamové váhy, i když spíše preferuje nebojovat s někým ze stejné země.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here