FIGHTING ZONE, NOC VÁLEČNÍKŮ A GCF 29. – REPORTÁŽ

Tři dny a tři turnaje v Praze, kladně a Mladé Boleslavi se fanoušci mohli skutečně dobře bavit.

FIGHTING ZONE – navíc nabízel zábavu nejen fanouškům, kteří byli přímo na místě, ale také přes on-line přenos za 99,-kč. A právě tato skutečnost dělala turnaj 2x tak zajímavým. Čísla zatím nejsou známá, ale až na úvodní problémy, kvůli kterým se začínalo později byl přenos údajně kvalitní a vše po technické stránce šlapalo a to je to nejdůležitější.

Samotné zápasy sice ukázaly, že Polsko je mekou MMA v evropě, ale například Maršálek, Vávra či Muradov ve svých zápasech šahali po vítězství.

Zápasem večera byl jednoznačně duel Tomáše Kužely, který nejprve předvedl únik z armbaru, který se zdál být jako nemožný a následnou přestřelku se španělským soupeřem, kterou pro sebe rozhodl těsně před koncem kola. Kužela opět ukázal, že jeho zápasy jsou prostě extrémně záživné!

Cekově se turnaj určitě povedl, až na extempore při zápasu Muradova a délku turnaje, která se natáhla na předlouhých 5 hodin. I tak to byla ovšem velmi dobrá show s investicí do světel a TV štábu, který tady rozhodně často nevídáme!

NOC VÁLEČNÍKŮ 9. – je turnaj v režii Pavla Hakima Majera, který velmi dobře pracuje se svým publikem a vlastně vždy dokáže vyprodat Kladenskou arénu. Tentokrát se podával pyramida děvčat, která se stala kořistí sympatické domácí bojovnice Terezy Dvořákové, která ve finále udolala Elišku Pelechovou.

V superfightech zaujal Ondřej Sova, který i podruhé porazil tentokrát až příliš přemotivovaného Šindeláře. Ten se vystřílel v prvním kole a od poloviny druhého již jen chytal dech a zoufale se snažil změnit běh dějin ve svůj prospěch, což se mu však nepodařilo. Sova šel do zápasu s klidnou hlavou a to, plus jeho přesnější údery a více kopů rozhodlo.

Zápas večera předvedl Soukup s Faycalem z Francie. Soukup začal zle a byl v prvním kole počítán. Pak již lépe trefoval a byť mnozí viděli po třech kolech jeho těsnou prohru, tak jej rozhodčí poslali do ex. kola, kde byl Soukup aktivnější. Zápas si můžete prohlídnou na youtube kanálu Fight Club News. Diváci se bavili a vše šlapalo jak na drátkách, takže Noc Válečníků 10. se může vesele připravovat!

GCF 29. – Filip, Pavel a Eva odvedli na přípravách turnaje velmi dobrou práci, byť a to se holt někdy stává se do poslední chvíle různě sypala a zase stavěla startovka. Mimochodem vyplatit na 100% borce, kterému se zraní soupeř je skvělý počin u nás málo vídaný!

Turnaj měl mnoho ukončení v prvním kole, ale bylo to dáno nikoliv špatným matchmakingem, ale spíše kvalitou jednotlivých borců. V mých ořích vynikly zápasy Dvořáka z GLG, který porazil talentovaného poláka.
Stejně tak z GLG Vacek si poradil velmi silově, ale na zemi zároveň technicky s nebezpečným Malachem, který nezvládl realizovat svou taktiku. No a samozřejmě titulový zápas Filipa Macka, který si pás plným právem zaslouží. Jeho schopnost přestát kritický moment při škrcení a následné efektní a zároveň efektivní techniky jej poprávu dovedla na domácí vrchol.

Macek má potenciál být minimálně stejnou hvězdou jako je Procházka, ale měl by zlepšit práci s fanoušky a dávat o sobě více vědět. Je nesmysl si myslet, že to k jeho práci nepatří! Je to skvělý kluk a v Pentě s ním udělali obrovský kus práce.

Turnaj měl velmi dobrou diváckou kulisu a nebývale štědré byly stoly pro VIP, kde jsme mohli vidět, že si lidé za své peníze opravdu užili mimo výborných zápasů i dobrého jídla a pití a to včetně hladových borců po zápase.

P.S. speciální uznání zaslouží obě organizátorské rodiny za to, že ze svého podpořili dobrou věc a výrazně vylepšili vánoce dětem z místního dětského domova! Tento rostoucí trend je super a osobně si vážím velmi každého pořadatele, který k takovému gestu najde sílu, neb sám vím, že pořádat u nás turnaj je věc s velmi nejistým finančním výsledkem!

P.s.2. Jsem zrovna na cestě do Tatralandie, kde se uskuteční 4 turnaj ve 4 dnech a jsem přesvědčen, že bude skvěle zapadat do téhle již odbyté silné trojice. Celkově je to jeden z posledních turnajů letos a pomalu si začínám pročítat poznámky k hodnocení sezóny 2014.

I letos se můžete těšit na obsáhlé hodnocení jak MMA, tak stand up scény s vítězi a poraženými celého roku… To zas bude nových „hejtrů“ ☺

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here