FINÁLE K1-MAX PŘINESLO OSTUDU BUAKAWA

Vždy, když má člověk pocit, že už viděl vše, tak se přesvědčí, že tomu tak není.

Finále K1 se ujalo Thajsko a do startovky dodalo mimo svého národního hrdiny i další domácí bjovníky plus některé v thajsku oblíbené, ale už přeci jen starší a vyhaslejší zápasníky jako je například Kulebin, ale vyzyvatelem byl němec Enriko Kehl, který se probil stejně jako Thajec do finále přes tři turnaje a tři soupeře během 12 posledních měsíců.

Kehl stál tedy ve finále proti Buakawovi samozřejmě. No a Buakaw zřejmě v domění, že vše je již jen otázkou 3 kol podlehl pokušení nechat vše na rozhodčích a předvést exhibici ve které ukáže co vše umí, ale spíše po „thajsku“. Měl tedy převahu optickou a kopal jasně více + přidal navrh letecký den na asi celkem 15 strzích.

Jenže Kehl není žádný zelenáč a pravidla zná. Plně se soustředil na box a ten mu spolu s koleny docela šel. Po třech kolech to stačilo na celkem v pohodě remízu s tím, že kdyby Buakaw i nadále pokračoval v tom co dělá, tedy nic moc výkonu co se týče přesných zásahů a poškození soupeře, ale poměrně časté frekvenci úderů a držení si středu jistě vyhraje. Jenže Buakaw se urazil, odešel z ringu a tak má titul Enriko Kehl. Titul je to zasloužený a Buakaw byť nevím jak se na to dívají přímo v Thajsku má z ostudy kabát a přišel zbytečně o vítězství a pás z velkého turnaje. Kehl na něj na 90% neměl a stačilo spolknout trochu pýchy a uvědomit si, že 3minuty navíc nejsou zas takový problém.

Jsem celkem zvědav na následné reakce, které jistě příjdou…

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here